Laikā, kad pasākumu rīkošana ir grūti prognozējama, "Austras biedrība" vērš savu darbību uz latviešu dziesminieku radīto dziesmu nošu pierakstu, kā arī audio un video ierakstu apkopošanu. Pagājušā gada jūnijā, pateicoties ziedotājiem un sadarbībā ar izdevniecību "Dienas Grāmata", klajā nāca dziesmu nošu grāmata "Valdis Atāls. Dziesmas", kuru šobrīd veiksmīgi papildinājis arī Youtube kontā "Austras istaba" publiskotais Valda Atāla un Ilzes Gruntes koncertieraksts, informē "Austras biedrības" projektu vadītāja Inese Muižniece.

2021.gada 17. oktobrī Liepājā kultūras namā "Wiktorija" tika veikts plaši pazīstamā dziesminieka Valda Atāla un izcilās ģitāristes Ilzes Gruntes koncertieraksts. Tā mērķis bija ierakstīt retāk izpildītās un mazāk skanējušās Valda Atāla dziesmas, tādējādi saglabājot un popularizējot dziesminieka radīto. Ierakstā dzirdamas tādas dziesmas kā "Rudens vitrāžas", "Ūdens mantra", "Tas kuģis", "Tevi dzirdēt", "Pieskāriens", "Piedod man, mana dziesma", "Es neteicu to nevienam", "Lai ar’ pelēka diena", "Uz pusēm" un daudzas citas.

Radošās telpas "Austras istaba" Youtube kontā nu jau pieejami divi Valda Atāla un Ilzes Gruntes koncertieraksti – 2020. gada ieraksts mākslas galerijas "Romas dārzs" Berči zālē (https://youtu.be/_FyOmw2OXKM) un 2021. gada ieraksts kultūras namā "Wiktorija" (https://youtu.be/jxJvzaVDuiY). Tiem, kuri paši muzicē, ierakstītie videomateriāli un izdotā grāmata "Valdis Atāls. Dziesmas", kas apkopo 55 dziesmu notis ar vārdiem un akordiem, var veiksmīgi kalpot šo dziesmu apguvē. Nākotnē plānots arī publiskot gan šo, gan citu koncertierakstu dziesmu audio versijas mūzikas straumēšanas platformās.

"Austras biedrības" projektu vadītāja Inese Muižniece stāsta: "Pandēmijas laiks mums ir uzskatāmi parādījis, cik būtiski ir veikt un publiskot audio un video ierakstus, pirmkārt, lai mēs saglabātu savas kultūras vērtības, un, otrkārt, lai tās būtu plaši pieejamas ikvienam interesentam. Šobrīd ir gandarījums par paveikto saistībā ar Valda Atāla dziesmu ierakstiem un nošu pierakstiem, bet paralēli ir liels prieks un patīkams satraukums par pašlaik vēl procesā esošajiem Arņa Miltiņa ierakstiem un nošu grāmatu, kā arī plānoto Kristīnes Locikas un noteikti vēl daudzu citu dziesminieku radošo darbu apkopojumu nākotnē. Darāmā ir daudz."

Valda Atāla un Ilzes Gruntes koncertieraksts 2021.gada 17.oktobrī notika sadarbībā ar ierakstu studiju "Wiktorijas skaņu ieraksti / Wiktorija Records". Koncerta videoierakstu nodrošināja EZMedia.eu, bet skaņas ierakstu un apstrādi – skaņu inženieris Dzintars Vītols ("Mastered by Dzintars Vītols".  Ieraksta producents: Austras biedrība.

Koncertieraksts notika un ir publiskots, pateicoties Latvijas Republikas Kultūras ministrijas un Latvijas Nacionālā kultūras centra, Valsts Kultūrkapitāla fonda, kā arī Liepājas Kultūras pārvaldes finansiālam atbalstam Austras biedrības projekta "Valda Atāla dziesmu ieraksti" ietvaros.