Papildināts. Turpinot vērtēt priekšlikumus nākamā gada valsts budžetam, Saeimas Budžeta un finanšu komisija vienojās atbalstīt līdzekļu piešķiršanu vairākiem kultūras un izklaides pasākumiem.

Piemēram, komisija šodien atbalstīja 30 000 eiro piešķiršanu kā līdzfinansējumu grupas "Līvi" jubilejas albuma sagatavošanai un izdošanai. Šo ierosinājumu iesniedza nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL–TB/LNNK).

Tāpat komisijas atbalstu guva VL–TB/LNNK ierosinājums piešķirt 42 000 eiro grupas "Iļģi" 35 gadu jubilejas pasākumam pavasarī "Arēnā Rīga". Vēl 20 000 eiro paredzēti pasākumam "Bildes", raksta LETA.

Komisija šodien atbalstīja arī citus priekšlikumus par līdzekļu piešķiršanu baznīcām, veselības nozarei un citiem projektiem.

Kā ziņots, Budžeta komisija pagājušajā nedēļā sāka vērtēt priekšlikumus nākamā gada budžetam. Savukārt galīgajā lasījumā par šiem jautājumiem Saeima lems 23.novembrī.

Papildināts. Grupas "Līvi" dalībnieki un dziesmu izdevēji – ierakstu kompānija "Mikrofona ieraksti" – ir pārsteigti par deputātu lēmumu piešķirt 30 000 eiro grupas jubilejas albuma sagatavošanai un izdošanai, īpaši, ņemot vērā, ka šāds albums neesot plānots, liecina ieraksts grupas "Facebook" lapā.

"30 000 eiro. Vismaz pagaidām par to neko nezina ne grupas agrākie dalībnieki, nedz arī grupas dziesmu izdevēji "Mikrofona ieraksti". Kas tas par jubilejas albumu?" tā rakstīts grupas "Facebook" lapā.

"Mikrofona ierakstu" repertuāra direktors Guntars Račs aģentūrai LETA apstiprināja, ka grupa un ierakstu kompānija nav informēta par jubilejas albuma izdošanu. "Mēs nekādu albumu neesam plānojuši izdot. [..] Zvanīju Ainaram [Virgam], kad ziņa parādījās, viņš arī nebija lietas kursā," teica Račs.