Liepājas teātra ēku kompleksa siltināšanas un renovācijas darbi aizkavējas par mēnesi, taču tie netraucē teātra darbībai, ziņo aģentūra LETA

Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins informējis aģentūru, ka būvdarbu līguma termiņš ir pagarināts no 31.oktobra līdz 30.novembrim. Lielākie darbi projektā ir paveikti, bet aizkavējušies darbi pie ventilācijas sistēmas un citās vietās, turklāt aizkavēšanas iemesls neesot vien remontdarbu ieilgšana, bet arī birokrātiskā saskaņošana un dokumentu sakārtošana.

Renovācijas darbu gaitā atklājusies nepieciešamība pēc papildu darbiem, kas nedaudz palielinājusi arī būvdarbu izmaksas.

Liepājas pašvaldības Attīstības pārvaldes projektu vadītāja Baiba Akmentiņa-Čerņecova aģentūrai LETA pastāstīja, ka būvdarbu izmaksas augušas par aptuveni 13 000 latu un patlaban tās sedz pašvaldība, taču tās iesniegtas apstiprināšanai arī Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējuma uzraudzītājiem, jo šīs izmaksas nebija iepriekš paredzamas, piemēram, renovācijas gaitā atrokot ēkas pamatus, tajos tika konstatētas nepilnības, kas bija jānovērš.

Liepājas teātris jauno sezonu atklāja 9.septembrī.

Kā iepriekš ziņots, šī gada aprīlī Liepājas domes priekšsēdētāja vietniece Silva Golde pašvaldības vārdā parakstīja būvniecības līgumu par Liepājas teātra ēku kompleksa siltināšanas, renovācijas un vides labiekārtošanas darbu sākšanu.

Atklāta konkursa rezultātā atbilstoši Publisko iepirkumu likumam izraudzīts būvuzņēmējs SIA "Būvnieks". Būvniecības darbu kopējās izmaksas ir 728 505 lati.

Projekta laikā paredzēts veikt logu un durvju nomaiņu, sienu siltināšanu, jumta nomaiņu, ventilācijas sistēmas uzstādīšanu, apkures, ugunsdrošības un ūdens apgādes sistēmas modernizāciju u.c.

Saskaņā ar noslēgto līgumu SIA "Būvnieks" sākotnēji apņēmās visus projektā paredzētos darbus pabeigt 210 dienu laikā pēc būvatļaujas saņemšanas, bet ne vēlāk kā līdz šā gada 31.oktobrim.

Būvdarbi Liepājas teātra ēkā tiek veikti ERAF līdzfinansētā pašvaldības projekta "Liepājas kultūras iestāžu rekonstrukcija un energoefektivitātes paaugstināšana" ietvaros.

Šī projekta gaitā tiks renovētas arī Liepājas muzeja un Liepājas Latviešu biedrības nama ēkas. Kopumā ar ERAF atbalstu šogad Liepājas teātra ēku kompleksa, kā arī Latviešu biedrības nama un Liepājas muzeja ēku kompleksa rekonstrukcijā un energoefektivitātes uzlabošanā plānoja ieguldīt 2,5 miljonus latu. Pašvaldības līdzfinansējums ir 305 239 lati.

Projekts paredz ēku jumtu nomaiņu, ārsienu siltināšanu, logu un durvju nomaiņu, inženiertehnisko tīklu rekonstrukciju un virkni citu darbu.