Aizvadītās nedēļas izskaņā Liepājā ar īpašu garšu performanci durvis vēra vaļā jauns restorāns "Pavillon de Roze", kurš turpmāk saviem klientiem piedāvās Kaukāza valstīm raksturīgos ēdienus un garšas. Restorāns atrodas Uliha ielā 32, "Hotel Villa Roze" iekšpagalmā, tā kopējā platība ir 80 kvadrātmetri un tas vienlaikus spēj uzņemt līdz 35 apmeklētājiem.
Restorāna īpašnieks Oļegs Hramovs atklāj, ka tieši Kaukāza valstīm raksturīgā sirsnīgā viesu uzņemšanas māksla būs viena no jaunā restorāna spilgtākajām iezīmēm. To papildina autentiska ēdienkarte un ēdienu pagatavošanas veidi, kādus neatrast nekur citur Liepājā. "Pavillon de Roze" piedāvās uz oglēm gatavotus gaļas ēdienus kā vasaras, tā ziemas sezonā.
Restorāna vadītāja Inga Holodena neslēpj prieku par to, ka, pateicoties interjera dizainerim Agrim Padēlim-Līnam, restorānā izdevies radīt no tiesas mājīgu, siltu un askētisku atmosfēru. Viņa atklāj, ka sadarbībā ar vīna mājražotājiem no Gruzijas, dzērienu piedāvājumā būs dažādi īpaši vīni, kompoti, limonādes un pat brendiji ar augļu garšām, kādus Liepājā iegādāties nav iespējams.
Uz atklāšanas pasākumu tika aicināti dažādi Liepājas uzņēmēji, īpašniekam tuvi cilvēki un sadarbības partneri, kuri pielikuši arī savu roku restorāna izveidē. Pie ārdurvīm jau pašā vakara sākumā kūpēja trīs krāsaini tandīri – īpašas krūkveida cepšanas krāsnis, kurās uz oglēm tiek gatavoti gaļas ēdieni. Kā pastāstīja "Pavillon de Roze" grilla meistars Aliaga Bagirovs, tandīru sieniņu vienmērīgā siltumatdeve nodrošina pilnīgu gaļas izcepšanu, saglabājot tās aromātu un sulīgumu.
Lai viesiem būtu iespēja iepazīt un izbaudīt jaunā restorāna piedāvājumu un atmosfēru, atklāšanas vakarā tika piedāvāta īpaša piecu kārtu garšu performance, kurā sadarbībā ar pasākumu producentu kompāniju SIA Šarmants, vakara vadītāju Ati Bētiņu un DJ Mārci Grīnbartu, īpaši piemeklētas mūzikas pavadījumā tika pasniegti dažādi ēdieni, dzērieni kā arī interesanta un noderīga informācija par to tradīcijām un izcelsmes vietām.
Viens no atklāšanas viesiem bija Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks stratēģiskās plānošanas jautājumos Uldis Sesks, kurš izteica savu sajūsmu par to, ka Liepājas restorānu piedāvājums tiks papildinās ar spilgtu gruzīnu un azerbaidžāņu virtuvi, kurā iespējams baudīt pavisam jaunas un interesantas garšas.
Ar restorāna atvēršanu pilsētā radītas 11 jaunas darbavietas, kurās liepājniekus papildina arī garšu eksperti no Azerbaidžānas. "Pavillon de Roze" ir atvērts apmeklētājiem no otrdienas līdz svētdienai no pulksten 12 līdz 22. Jau vasarā restorānam plānots izbūvēt āra terasi, tādējādi palielinot apmeklētāju kapacitāti.
Ar koncertu godinās liepājnieka Valda Vikmaņa piemiņu 110. jubilejā
9
5