Vecā gada nogalē Pasta ielā 4 durvis vēra "Juliet" (Džuljeta) – neliela, mājīga kafejnīca ar oriģinālu itāliešu kafiju un vīniem un izcili laipniem viesmīļiem.

"Juliet" ideja radās diezgan ātri un diezgan nejauši, atzīst itālietis Filipo Picigoni, viens no kafejnīcas īpašniekiem. Kā vēlāk noskaidrojas, Filipo ir arī latviskas saknes – viņa mātes pirmslaulību uzvārds bijis Bernics un mātes tēvs, Filipo vectēvs, pirms Otrā pasaules kara kopā ar vecākiem dzīvojis Aizputē, bet pirms vāciešu ienākšanas ģimene emigrējusi uz Dienvidāfriku.



Atgriežoties pie stāsta par "Džuljetu", Filipo atceras:

"Mēs ar savu kompanjonu Karlo Muselli baudījām patīkamas vasaras vakariņas restorānā "Roma", kad pēkšņi viņš pajautāja, kādas ir manas domas par kopīgas kafejnīcas atvēršanu Liepājā. Sākumā man šķita, ka tā nav nopietna ideja: nevienam no mums nebija nekādas pieredzes pārtikas un ēdināšanas nozarē – gan viņš, gan es jau vairāk nekā divdesmit gadus darbojamies mūzikas biznesā, kā arī ar nekustamo īpašumu un riska kapitālu, turklāt ir vispārzināms, ka kafejnīcas vadīšana nav viegls uzdevums".

Tomēr ideja nav likusi mieru, un, ņemot vērā abu draugu aizraušanos ar jauniem izaicinājumiem, nolēmuši: kāpēc gan ne?

"Iepriekš vairākus mēnešus ar Karlo jau bijām domājuši par kaut ko tādu, kas palīdzētu apvienot augošo itāliešu kopienu Liepājā un arī radītu jaunas iespējas un darba vietas pilsētā, kuru mēs patiesi mīlam," stāsta Filipo.


Ideja par kafejnīcu likusies visnotaļ labs sākumpunkts.

"Ņēmām arī vērā faktu, ka, pirmkārt, kā jau itālieši (Karlo ir dzimis Pjačencā un es – Milānā), esam milzīgi kafijas dzērāji, otrkārt, ka kafejnīcās pavadām diezgan daudz laika vai nu sēžot ar saviem klēpjdatoriem, vai tērzējot ar draugiem un klientiem".

Tā nu gluži dabiski abi nonākuši pie secinājuma, ka ir jāatver pašiem sava kafejnīca. Turklāt bijis vēl viens mērķis – radīt vietu, kas atspoguļotu itāliešu mentalitāti.

Kāpēc Pasta ielā?

"Apmēram 24 stundas pēc mūsu sarunas restorānā "Roma" uzzinājām, ka Pasta ielā ir pieejamas tirdzniecības telpas, un mēs nolēmām tās apskatīt. Šķita, ka tā ir tieši tāda vieta, kādu bijām iedomājušies itāliešu kafijas un smalkmaizīšu pasniegšanai. Uzreiz parakstījām īres līgumu un sākām telpu remontu. Apmēram divu mēnešu laikā mūsu vīzija atdzīvojās, un mēs nevarējām nebūt gandarīti par rezultātu! Vēlējāmies, lai visu vecumu cilvēki šeit varētu labi pavadīt laiku – gan strādājot, gan atpūšoties, baudīt lielisku kafiju un justies kā mājās, un tieši tā notiek"

Starp citu, "Džuljetā" laipni gaidīti arī četrkājainie mājas mīluļi.


Liela daļa "Juliet" produkcijas tiek importēta no Itālijas: jau mēnesi pēc kafejnīcas atvēršanas ražotāji no Itālijas sazinājušies ar tās īpašniekiem, piedāvājot savu produkciju tirgošanai "Džuljetā".

Protams, tas vēl ir tikai sākums, atzīst Filipo. Abi ar Karlo viņi joprojām pilnveidojot kafejnīcas koncepciju un piedāvājumus, bet jau drīzumā "Juliet" plāno vairāk itāliešu stila konditorejas izstrādājumu un ēdienu, aperitīvus, kā arī bezglutēna, vegānu un veģetāriešu sortimentu, kas tiks piedāvāts "draudzīgā un relaksētā vidē".