Zemessardzes orķestris aicina ikvienu interesentu pieteikties bezmaksas ielūgumiem uz koncertuzvedumu "Savas zemes sargs", kas notiks Alūksnē, Liepājā, Rīgā, Ventspilī un Cēsīs par godu Latvijas Neatkarības atjaunošanas 32. gadadienai un Zemessardzes orķestra dibināšanas 10. gadadienai.

Koncertuzvedums Liepājā norisināsies 3.maijā pulksten 19 koncertzālē "Lielais dzintars", informē Zemessardzes štāba vadības grupas sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Meijere.

Koncertuzveduma stāsts vijas caur pagātni un vēsta par mūsdienu cilvēkiem un sargiem, kas savu zemi gatavi sargāt dažādos veidos. Apzinoties un cienot pagātni, mēs varam pilnvērtīgāk dzīvot pašreiz un domāt par nākotni. Tas ir rosinājums aizdomāties par mūsu vērtībām, iespēja uzzināt vairāk par Latvijas vēsturi, aizsardzības veidiem, kā ikviens var iesaistīties valsts aizsardzībā, tostarp sargājot arī mūsu valodu un kultūru. Latviešu tautā ir iestrādāts Latvijas kods – vajadzība sargāt savu zemi un savu tautu. Zemessardze nav tikai patriotisms, pienākums vai pārliecība, tas ir domāšanas veids, kas pāriet no paaudzes paaudzē.

Koncertprogrammā iekļautas žanriski daudzveidīgas vokāli instrumentālas kompozīcijas, pilnskanīgam un orķestrālam skanējumam mijoties ar stilistiski dažādu solistu izpildītām dziesmām. Koncertuzvedums piemērots dažāda vecuma klausītājiem. Tas ir gan izglītojošs jauniešiem, gan kā atgādinājums vecākajai paaudzei. Mūsdienīgā veidā parādīta dažādu laikmetu un žanru sintēze būs kā simbolisks apliecinājums tam, ka Zemessardze svin un godā savu vēsturi un vienlaikus attīstās un modernizējas.

Zemessardzes orķestris dibināts 2011. gada 1. novembrī. Tā ir Zemessardzes atsevišķā vienība, kurā ietilpst pūtēju orķestris, bigbends, koris "Stars", dažādi kameransambļi un kopš 2021. gada arī tautas deju ansamblis "Bramaņi".

Turpinot Zemessardzes un Zemessardzes orķestra tradīcijas, ieeja koncertos – bez maksas. Bezmaksas ielūgumus var saņemt koncerta norises vietu biļešu kasēs, elektroniski www.eventbrite.com vai piesakot pa tālruni 29299329.