Aleksandrs Vasiļjevs. Publicitātes foto.


Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) padomē apstiprināts "Kurzemes kultūras programmas 2020" ekspertu komisijas lēmums par atbalstu 49 projektu īstenošanai par kopējo summu 115 500 eiro. Septiņus no šiem projektiem paredzēts īstenot Liepājā.


Austras Pumpures kultūrvēsturiskā mantojuma arhīva izveidei Austras biedrībai piešķirti 2880 eiro.

Divi atbalstītie projekti saistīti ar Liepājas Sv.Trīsvienības katedrāli – draudze saņēmusi 2000 eiro lielu finansējumu ērģeļmūzikas festivāla "Mūzika dievnamam" rīkošanai, savukārt katedrāles atjaunošanas fonds – 2500 eiro Eiropas kultūras mantojuma un dzejas dienas "Vertikāle" sarīkojumam.


SIA "Liepaja music" piešķirti 2500 eiro kultūrvēsturiski izzinošu pasākumu ciklam "Markabe", bet Liepājas simfoniskais orķestris (LSO) – 4700 eiro pianista Andreja Osokina un LSO koncertam, kurā diriģenta Gunta Kuzmas vadībā izskanēs Jura Karlsona mūzika.


Projektam "Velosipēds un riteņbraukšanas tradīcijas Kurzemē no 19.gs. beigām līdz 20.gs.vidum" Liepājas muzejs saņēmis 2770 eiro. Šis projekts, kā pastāstīja muzeja direktore Dace Kārkla, izpaudīsies


šovasar plānotajā modes vēsturnieka un kolekcionāra Aleksandra Vasiļjeva kolekcijas izstādē, kurai muzejs jau sācis gatavoties.

Arī šo, tāpat kā popularitāti iemantojušo Vasiļjeva kolekcijas izstādi, kas bija veltīta Otrā pasaules kara tematam, iekārtos māksliniece Anna Heinrihsone.


2000 eiro piešķirti SIA "Kurzemes vārds", lai sagatavotu rakstu ciklu "Spēks celties" žurnālos "Liepājas Vēstules" un "Kuldīgas Vēstules".