Ja šajā pelēkajā decembrī esat noilgojies pēc baltas ziemas ar tās priekiem, droši varat doties uz Liepājas teātra svētku koncertu "Ziema" – jau rīt, 15.decembrī pulksten 18.

Atvērot teātra zāles durvis piektdien, kad aktieri un mūziķi pilnā sparā vēl tikai iemēģināja balsis, kustības un instrumentus, elpa aizāvās no ziemas baltuma un krāšņuma, un atlika vien piekrist "Prāta vētras" jaunības gadu hītā paustajam, ka "visvairāk man patīk būt ziemā".

Šajā reizē teātris savam tradicionālajam gada izskaņas koncertam pirmajā daļā izvēlējies ziemas pasakas noskaņu ar jautriem zaķiem un citiem pasaku tēliem, bet otrajā izskanēs klasiskās Ziemassvētku repertuārs. Koncerta kopīgā noskaņa: Ziemassvētki, Gadumija, brīnumu laiks, kad pa debesīm lido ziemeļbrieži, sarkanā mētelī tērpies vecītis dala dāvanas, un visi kaut ko gaida. Realitāte saplūst ar sapņiem un fantāzijām, zvēri, pasaku varoņi un cilvēki ļaujas svētku priekam un brīnumainajam.

"Teātris savu svētku programmu veido sirsnības un jautrības gaisotnē, akcentējot arī piederību savai zemei. Teātra galvenā vērtība ir aktieris, un tieši aktieru atraktivitāte dziesmu un stāstu pasniegšanā ir bijis un būs arī šogad teātra atšķirīgais gadumijas piedāvājumā. Un vēl – ja ārā līs lietus, teātrī noteikti snigs," par koncertu jau iepriekš izteicās tā režisors Herberts Laukšteins.

Koncertā skan gan ļoti populāras, gan mazāk zināmas Raimonda Paula, Aigara Voitišķa, Kārļa Lāča, Jāņa Lūsēna un citu komponistu dziesmas, Normunda Kalniņa jaunos un oriģinālos aranžējumos, kuros skanēt gan flautai, gan kontrabasam un citiem instrumentiem.

Koncerta skatuvi ietērpusi Aurika Feldmane, par tērpiem gādājusi Kristīne Abika, par kustībām – Inga Krasovska, gaismas un video burvju lomās – Mārtiņš Feldmanis un Elīza Ruciņa, aktieru dziedātprasmi spodrinājusi vokālā pedagoģe Ieva Dreimane.

Koncertā piedalās Liepājas teātra aktieri Egons Dombrovskis, Inese Kučinska, Edgars Pujāts, Karīna Tatarinova, Viktors Ellers, Sigita Jevgļevska, Armands Kaušelis, Agnese Jēkabsone, Sandis Pēcis, Signe Dancīte, Everita Pjata-Gertnere un Liepājas mūziķi Normunda Kalniņa vadībā.

Svētku koncerts šogad izskanēs 17 reizes laikā no 15. Līdz pat 30.decembrim.