Vasarā, no jūnija sākuma līdz augusta beigām, Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 būs atvērts apmeklētājiem katru dienu no pulksten 10 līdz 18. Savukārt Liepājas 17.–19. gs. interjera muzejs "Hoijeres kundzes viesu nams" Kungu ielā 24 vasaras sezonā, papildus ierastajam darba laikam, uzņems apmeklētājus arī otrdienās no pulksten 10 līdz 18, informē Liepājas muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Rasa Zālīte.

Atpūtas un tūrisma sezonā saistošu darba laiku Liepājas muzejam izdevies īstenot, pateicoties skolēnu darbam vasarā, ko organizē Nodarbinātības Valsts aģentūra (NVA) sadarbībā ar Liepājas pašvaldības aģentūru "Nodarbinātības projekti".

Liepāja muzejā kopumā būs nodarbināti 36 jaunieši, kas strādās par ekspozīciju uzraugiem-dežurantiem, veiks apkopēju pienākumus, kā arī piedalīsies muzeja krājuma nodaļas darbā, kas glabā un aprūpē vairāk nekā 130 000 kultūras mantojuma liecību par Liepājas un Dienvidkurzemes vēsturi.
 
No 8.jūnija līdz 30.jūlijam Liepājas muzeja anfilādē būs skatāma Liepājas Universitātes Jauno mediju mākslas studiju absolventu mākslas darbu izstāde "RETROSPEKTROPIJA", bet mazajā zālē līdz 2.jūlijam – Azerbaidžānas paklāju izstāde "AZERBAIDŽĀNAS PAKLĀJI. Pagātnes un mūsdienu sinerģija", kur skatāmi oriģināli azerbaidžāņu tradicionālajā paklāju aušanas tehnikā rokām izgatavoti vilnas paklāji. Jāatzīmē, ka Liepāja ir pirmā vieta ne tikai Baltijā, bet visā Ziemeļeiropā, kur šāda izstāde ir atvesta.

Lielajā izstāžu zālē 9.jūnijā tiks atklāta Liepājas muzeja izstāde sadarbībā ar Aleksandra Vasiļjeva fondu "Mirklis pirms. Kāzu tērpi 19. gs. sākums–20. gs. otrā puse". Izstāde būs aplūkojama līdz 10.septembrim.

Savukārt līdz 1.oktobrim Liepājas 17.–19. gadsimta interjera muzejā Kungu ielā 24 skatāma izstāde "Viktorijas laika porcelāns", kur aplūkojami Anglijas, Vācijas, Francijas un Krievijas impērijas porcelāna priekšmeti no Zuzānu kolekcijas.