Liepājas pilsētas budžeta iespējas ir ierobežotas, tomēr nav izslēgta iespēja, ka vasarā pašvaldības dotācija Liepājas teātrim varētu tikt palielināta.

To intervijā "Rietumu radio" sacīja Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks, raksta LETA.

"Teātris Liepājā ir mīlēts, un nevienā Latvijas pilsētā ne tuvu nav tik liela atbalsta teātrim," sacīja Sesks.

Šogad pašvaldības dotācija teātrim ir 939 000 eiro, tostarp februārī, veicot grozījumus pašvaldības budžetā, teātrim piešķirti papildu 20 000 eiro jauniestudējumiem.

"Tiešām, jāuzteic teātris, kurš sasniedzis visaugstākos rezultātus, bet tajā pašā laikā jāsaprot pilsētas budžeta iespējas, jo pilsētai šis nav vienīgais izdevumu bloks – jāuztur arī izglītības iestādes, kultūras iestādes, sociālās vajadzības, kā arī dažādi attīstības projekti," sacīja Sesks.

Sesks pieļāva iespēju, ka vasarā, ja budžeta ienākumi būs pārsnieguši prognozes, būs iespējams runāt par papildu atbalstu Liepājas teātrim.

Kā iepriekš "Rietumu radio" sacīja Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins, Liepājas teātrī jau tuvākajā laikā sāksies darbs pie nākamās sezonas jauniestudējumiem, taču teātrim trūkstot naudas.

Kā skaidro Laukšteins, pašvaldības dotācija ir tikpat liela, cik pagājušā gada sākumā, taču pērn teātrim tika piešķirti papildu līdzekļi, līdz ar to kopumā šogad Liepājas teātrim pietrūkst aptuveni 90 000 eiro.

Viena jauniestudējuma izveidošanas izmaksas ir ļoti atšķirīgas un atkarīgas no daudziem faktoriem, taču kvalitatīvu izrāžu veidošanai nepieciešams piesaistīt arī labus māksliniekus.

Daudzas teātra izrādes piesaista pilsētai arī ļoti daudz tūristu no citām pilsētām, kuri Liepājā ierodas tieši teātra izrāžu dēļ, sacīja Laukšteins.

Kā ziņots, par 2013.gadu Liepājas teātris ir saņēmis visas galvenās kultūras balvas, kādas Latvijā ir iespējamas – "Stavangera" saņēma balvu par gada labāko izrādi ''Spēlmaņu naktī'', "Dienas" kultūras balvu "Zelta kartupelis" saņēma Agnese Jēkabsone par Edītes Piafas lomas tēlojumu, savukārt izrāde "Piafa" ieguva balvu "Kilograms kultūras" nominācijā "Teātris".