Trešdien, 7.septembrī, pulksten 17.30 kafejnīcā "Valhalla Wine&Coffee", Jūras ielā 24, notiks Liepājas puses literātes Gunitas Bokas prozas krājuma "Balss no tumsas tajā krastā" atvēršanas svētki. Laipni gaidīti visi interesenti, informē Piejūras pilsētu literārās akadēmijas  (PPLA) pārstāve Gunita Lagzdiņa-Skroderēna.
 
Gunita Boka ir PPLA, raksta dzeju un prozu un publicējas jau kopš 1989.gada. 2019.gadā iznāca viņas pirmais dzejoļu krājums "Pasaule šorīt paklupusi".

Par autores prozu krājuma redaktore Jana Egle izteikusies tā: "Gunitas Bokas stāstiem piemīt sava īpaša balss. Tā stāsta par to, kas sāp, kas aizkustina. Kas kaut kur dziļi zemapziņas tumšajā krastā nerimst atgādināt, ka viss ir zūdīgs un pārejošs. Taču Gunita stāv gaišajā pusē, viņas vēstījuma balss ir mierpilna un silta, tā runā mīlestības valodā."

Grāmatas atvēršanas pasākumā ceļa vārdus teiks kultūras darbiniece Iveta Ļesina, bet pati autore lasīs fragmentus no jaunā krājuma. Dalībniekiem būs iespēja grāmatu iegādāties un iegūt autogrāfu.

Projekta vadītāja ir Latvijas Rakstnieku savienības un Piejūras pilsētu literārās akadēmijas vadītāja Linda Zulmane, bet par māksliniecisko noformējumu gādājusi Veronika Skvorcova. Krājuma izdošanu atbalstījusi Latvijas Rakstnieku savienība, Liepājas Kultūras pārvalde un Dienvidkurzemes novads.

Visām PPLA aktivitātēm var sekot arī kontā "Piejūras pilsētu literārā akadēmija" portālā "Facebook".