Piektdien, 24. janvārī, Liepājas teātrī pirmizrādi piedzīvos Aleksandra Volodina lugas „Pieci vakari” iestudējums. Stāstu par mīlestību veidojis režisors Leons Leščinskis.

Skatītājus sagaida noskaņu izrāde par mīlestību piecos ziemas vakaros Ļeņingradā, kā arī nojausma par to, kas bijis pirms un sekos pēc tiem…

Iestudējums veidots reālpsiholoģiskā spēles manierē, par ārējiem notikumiem daudz svarīgāka ir ikviena varoņa jūtu pasaule, jo tieši vienkārši cilvēki, viņu ikdiena un sajūtas ir autora daiļrades centrā.

„Nedaudz baida, vai mūsdienu skatītājs, kas ik dienas ierauts trakā skrējienā un gaida pārsteidzošus notikumus, ļausies izrādes emocionālajai intimitātei, taču es gribu runāt par pašu būtiskāko – un pats būtiskākais ir godīgums pašam pret sevi, mīlestība un spēja tai ļauties – nevis kaut kad rīt, bet tieši šodien,” atzīst Leščinskis.

Izrādes stāsts ir iesācies jau ilgi pirms šiem pieciem vakariem, un tik drīz vēl nebeigsies.

Ziema, vakaros snieg. Šis sniegs satrauc sirdi ar atmiņām par skolas brīvdienām, par randiņiem pie ārdurvīm, un par ziemām, kuras jau ir pagājušas...

Pēc septiņpadsmit gadu ilgas prombūtnes Ļeņingradā ierodas vīrietis, lai vēlreiz satiktu sievieti… Izrāde par mīlestību un to, kas notiek ar cilvēkiem, kad viņi uzdrošinās no tās nenobīties.

Galvenās lomas izrādē atveido aktieri Egons Dombrovskis un Inese Kučinska, pārējās lomās – Edgars Ozoliņš, Anete Berķe, Sigita Jevgļevska un Kaspars Kārkliņš.

Laikmetam atbilstošu vidi un noskaņu radījis scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Liene Rolšteina, horeogrāfe Liene Grava, komponists Oleksijs Demčenko, kā arī gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis.

Izrādi iespējams noskatīties arī 25. janvārī, 7. februārī, kā arī 2. un 4. martā.