Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs novembrī aicina uz teātra izrādēm un Valsts svētku koncertu.


10. novembrī pulksten 18 Liepājas Latviešu biedrības nama Kamerzālē Jauniešu teātra studijas izrāde Viljama Šekspīra komēdija "Sapnis vasaras naktī". Šī ir viena no visbiežāk iestudētajām V.Šekspīra lugām, kas piedzīvojusi arī vairākas ekranizācijas. Lugas pamatā ir stāsts par mīlestību, ko apvij intrigas un dažādas attiecību peripetijas. Izrādes režisors Juris Ločmelis uzsver, ka gan aktieri, gan izrādes mērķauditorija ir vidusskolas vecuma jaunieši: "Iespējams, ka tieši ar šo iestudējumu, kas atzīts par vienu no labākajām Šekspīra komēdijām, jaunieši var sākt iepazīties ar renesanses laika dramaturģiju, ko caurvij mīlestības tēma." Izrādes scenogrāfiju veidojis Juris Ločmelis kopā ar Daci Lanku un Reini Kuncīti, kostīmu autore ir Dace Lanka. Iestudējumā skan jaunās komponistes Lauras Dubinas orģinālmūzika. Biļetes cena 3 eiro.


17. novembrī pulksten 19 Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē Valsts svētku koncerts "Skaista mana tēvu zeme". Programmā iekļautas dejas no latviešu skatuviskās dejas zelta fonda un XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku lieluzveduma "Mūžīgais dzinējs". Koncertā piedalās bērnu deju kolektīvs "Krustiņi", jauniešu deju kolektīvi "Vaduguns" un "Banga", vidējās paaudzes deju kolektīvi "Rucavietis", "Kvēle", "Vaduguns", "Bandzenieki" un senioru deju kolektīvs "Sidrabvilnis". Ieeja svētku koncertā ir bez maksas.


25. novembrī pulksten 12 Liepājas Latviešu biedrības nama Kamerzālē Bērnu teātra izrāde Hermanis Paukšs "Raganas trīs noslēpumi". Tas ir stāsts par to, ka dzīvē ir gan priecīgi, gan bēdīgi notikumi un, lai visam izietu cauri, jābūt optimismam. "Nenolaidiet astes! Nekad un ne brīdi!", aicina izrādes varonis runcis Filimūrs. "Katram cilvēkam dzīvē ir brīži, kad notiek negaidīti smagi notikumi. Ko darīt? Raudāt un nīkuļot? Nē, nē! Vajag rast sevī optimismu un pa kādu šķirbiņu censties izlīst no tā brīža grūtuma nomāktības un pesimisma," tā savulaik izrādi raksturoja režisore Vita Pētersone, kura šo lugu iestudējusi 3 reizes (1986., 2003., 2022.). Šoruden izrāde piedzīvo savu atdzimšanu Bērnu teātra mākslinieciskās vadītājas Anitas Strazdiņas režijā. Biļetes cena 2 eiro.


26. novembrī pulksten 13 Liepājas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē amatierteātra "Projekts" izrāde Janas Egles "Aiziet, jūriņā!", kas amatierteātru skatē ieguvusi titulu "Gada izrāde 2019". Uzveduma pamatā ir kādreiz Ziemupē dzīvojušas sievietes Annas Eniņas dzīvesstāsts. Režisore Karīna Tatarinova uzvedumu raksturo kā stāstu par sabiedrības izstumtajiem, kas dzīvo līdzās pastāvošai kārtībai un pieņēmumiem par "pareizi/nepareizi"; līdzās saprastajam un nesaprotamajam, kas biedē un liek norobežoties un līdzās tiem, kas skatās tam pāri caur cilvēcības prizmu un sniedz palīdzīgu roku. Skatītājus lūdzam ņemt vērā, ka gan aktieri, gan skatītāji izrādes laikā atrodas uz vienas skatuves, tāpēc sēdvietu skaits ir ļoti ierobežots - aicinām biļetes iegādāties savlaicīgi. Biļetes cena 3 eiro.


Biļetes uz izrādēm var iegādāties SIA "Biļešu Paradīze" kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.