Sākusies biļešu tirdzniecība uz Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra tautas dziesmu ansambļa "Voļņica" jubilejas koncertu "Voļņicai - 30". Koncerts notiks šā gada 5.aprīlī pulksten 18 Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars". Biļetes var iegādāties SIA "Biļešu paradīze" kasēs un internetā, informē Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra sabiedrisko attiecību un mārketinga projektu vadītāja Iveta Štelmahere. Biļetes cena ir 3 eiro.

Koncertā krāšņi savīsies dažādu tautu dziesmas un dejas. Jubilejas pasākumu kuplinās arī viesmākslinieki - instrumentālās džeza mūzikas grupa "JAZZ For 5" Vladimira Stepanova vadībā, Ventspils Nacionālo kultūras biedrību asociācijas ansamblis "Tatjaņin denj" Tatjanas Saksaganskajas vadībā un Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Tautas deju ansamblis "Rucavietis" Justa Patrika Celma vadībā. Koncerts ieplānots 2 daļās ar starpbrīdi.

Tautas dziesmu ansamblī "Voļņica" Tatjanas Beļikovas vadībā nacionālo kultūru kopj un attīsta dažādu tautību cilvēki. Ansambļa repertuārā ir krievu, baltkrievu, ukraiņu, čigānu, ebreju, spāņu, vācu, itāļu un latviešu dziesmas. Par darbu sabiedrības integrācijas programmās, saņemti daudzi atzinības raksti no Latvijas integrācijas ministrijas, Krievijas vēstnieka un Liepājas Krievijas Konsulāta, Ukrainas vēstnieka un citiem. Savas pastāvēšanas laikā „Voļņica" piedalījusies daudzos konkursos un festivālos Latvijā un ārvalstīs, kuros iegūti gan diplomi, gan godalgotas vietas, nopelnot atzinību ne tikai vietējā, bet arī starptautiskā mērogā, piemēram, 2018.gadā XIII. Starptautiskajā dziesmu un deju festivālā "Rimini Fest" Itālijā iegūta 1. vieta.