"Spēlmaņu naktī" šajā gadā triumfējuši aktieris Artūrs Skrastiņš, aktrise Elīna Vāne, režisors Konstantīns Bogomolovs un izrāde "Stavangera", šorīt ziņoja Latvijas Radio.

Skrastiņš ir saņēmis balvu par tēlojumu Dailes teātra izrādē "Finita La Comedia", Vāne – par tēlojumu izrādē "Raudupiete", bet Bogomolovs – par izrādi Liepājas teātrī "Stavangera", kas arī atzīta par gada izrādi, raksta LETA.

Kā labākais otrā plāna aktieris "Spēlmaņu nakts" balvu saņēmis nesen aizsaulē aizgājušais Dailes teātra aktieris Harijs Spanovskis.

Balvu par mūža ieguldījumu teātrī saņems aktrise Ligita Dēvica un ASV dzīvojošais režisors Laimonis Siliņš.

Gada kustību māksliniece ir Inga Krasovska, kas strādājusi pie izrādēm "Lukrēcija Bordžija" Liepājas teātrī, "Finita la comedia!" un "Oņegins" Dailes teātrī.

Visi teātra balvas laureāti šaurā lokā tiks sveikti un apbalvoti 16.decembrī plkst.15 Latvijas Kultūras akadēmijas teātra mājā "Zirgu pasts".

"Spēlmaņu nakts" balvas ierasti pasniedz 23.novembrī, Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā, taču šogad tradicionālā balvu pasniegšanas ceremonija nenotika Zolitūdes traģēdijas dēļ.

Teātra balvas "Spēlmaņu nakts 2013" norises atbalsta Borisa un Ināras Teterevu fonds, Kultūras ministrija un Valsts Kultūrkapitāla fonds.