Sestdien, 4.septembrī teju 900 koncertzāles "Lielais dzintars" apmeklētāji piedzīvoja dejas, mūzikas un dziesmas sinerģiju flamenko oriģināluzvedumā "Spāņu flamenko. Ģitāras un dejas", ko skatītājiem piedāvāja apvienība ar 20 gadu stāžu – "Antonio Andrade Flamenco Company" no žanra dzimtenes Seviljas Spānijā, informē SIA "Lielais Dzintars" sabiedrisko attiecību vadītāja Elizabete Hartmane.

Ar flamenko ģitārspēles meistaru Antonio Andrades un Havjera Lealsa virtuozo spēli, Pablo Olivas un Sonjas Kortesas emocionālo dziedājumu, temperamentīgā dejotāja Hosē Galvanjsa spēcīgo vēstījumu un neatkārtojamās flamenko dīvas Ursulas Moreno kaismīgo sniegumu skatītāji iepazina flamenko ritmisko valodu un domās tika aizvesti pastaigā pa Andalūzijas baltajiem ciematiem.

Īpaši Liepājai veidotajā koncerta programmā mākslinieki pierādīja savu profesionālo daudzveidību, publikai piedāvājot flamenko žanru iepazīt dažādos iznācienos – gan emocionāli izjustos dziedātāju un ģitāristu solo numuros, gan karstasinīgos mūzikas, dziesmas, dejas, flamenko skanīgo soļu un sirdspukstiem līdzīgo kastaņešu ritmiem piesātinātos, pilnasinīgos iestudējumos. Flamenko mākslinieki skatītājiem atklāja andalūziešu prieku, sāpes un skumjas un izraisīja vētrainas stāvovācijas. Vakara noslēgumā, pateicoties publikas atsaucībai un pieprasījumam, ikkatrs no sešiem māksliniekiem publiku sveica ar solo iznācienu, ko pavadīja aplausu vētra.

Pirms teju 20 gadiem dibinātās "Antonio Andrade Flamenco Company" līderis ir pasaulslavenais flamenko ģitārists Antonio Andrade, kurš savā ilgstošajā starptautiskajā karjerā ir izveidojis neskaitāmus flamenko dejas uzvedumus. Koncertā īpaši Liepājai veidotajā programmā sadarbībā ar savu skatuves partneri, ģitāristu Migelu Sotelo pieredzējušie mākslinieki demonstrēja flamenko ģitāras krāšņo daudzveidību un bagātīgās muzikālās intonācijas. Ursula Moreno pasaulei sevi pierādījusi gan kā nepārspējamu flamenko dīvu, gan horeogrāfi, māksliniecisko vadītāju un flamenko tradīcijas tālāknesēju. Spāņu laikraksts "El Mundo" norādījis: "Ar Ursulu Moreno flamenko nākotne ir drošās rokās!"

Koncertuzvedumu Liepājā piedāvāja "Flamenco Agency", kas iepriekš Liepājā viesojās 2017.gadā, skatītājiem piedāvājot gan meistarklases, gan uzvedumu koncertzāles Lielajā zālē.

Flamenko koncertuzvedums "Spāņu flamenko. Ģitāras un dejas" turpināja koncertzāles īpašo notikumu sēriju "Pasaule Lielajā dzintarā", kas skatītājus aicina atklāt pasaules mūziku un performanču mākslu autentiskā izpildījumā, kā arī iepazīstina ar izciliem dažādu žanru meistariem, kas atpazīstamību un ievērību ieguvuši, pateicoties unikālam skanējumam un izkoptām prasmēm.

Sērijas turpinājumā – svētdien, 16. oktobrī – tiksimies ar muzikālo Šemirani ģimeni programmā "Persiešu mūzikas zelts. Šemirani ģimene".

Koncertus ar Liepājas pašvaldības un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu rīko SIA "Lielais Dzintars", plašāka informācija lasāma lielaisdzintars.lv. Biļetes nopērkamas koncertzāles "Lielais dzintars" informācijas centrā, Biļešu paradīzes kasēs un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv.