Piejūras pilsētu literārā akadēmija aicina uz tiešsaistes nodarbību – lekciju "Vai viegli būt rakstniekam trimdā?", kurā literatūrpētniece Inguna Daukste-Silasproģe stāstīs par trimdas autoriem un to devumu latviešu literatūrā.

Pasākums notiks trešdien, 26.aprīlī, pulksten 18, informē akadēmijas pārstāve Gunita Lagzdiņa-Skroderēna. Laipni gaidīti visi interesenti!
 
26.aprīlī pulksten 18 tiešsaistes platformā "Zoom" ar Piejūras pilsētu literārās akadēmijas (PPLA) dalībniekiem tiksies Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta vadošā pētniece, filoloģijas doktore Inguna Daukste-Silasproģe, kura lekcijā "Vai viegli būt rakstniekam trimdā?" stāstīs par trimdas autoriem un to devumu latviešu literatūrā. Lektore sniegs nelielu ieskatu bēgļu un trimdas literatūras veidošanās apstākļos un ģeogrāfijā; īsumā aplūkos, ko un par ko rakstīja autori, dzīvojot ārpus Latvijas, un meklēs atbildi uz jautājumu: vai Padomju Latvija un ārzemes bija divas pilnīgi atšķirīgas, slēgtas pasaules un vai ir kādas atšķirības literārajos "rokrakstos". Dalībnieki arī tiks aicināti apdomāt, vai lasītājam, lasot literāru darbu, ir būtiski zināt, kur un kādos apstākļos šis darbs tapis.

Literatūrpētnieces interese saistīta ar latviešu trimdas literatūras vēsturi, sākot no 1944.gada rudens, ietverot bēgļu nometņu laiku Vācijā (1944–1950) un bēgļu posmu Zviedrijā, ar latviešu trimdas literatūras attīstību dažādās mītnes zemēs (ASV, Kanāda, Austrālija, Zviedrija, Anglija u.c.), kā arī ar salīdzināmo literatūrzinātni. I. Daukste-Silasproģe ir 4 zinātnisku monogrāfiju un 3 kolektīvo monogrāfiju autore, ap 180 populārzinātnisku publikāciju par latviešu trimdas rakstniekiem, par latviešu grāmatām un literāriem procesiem autore, kā arī strādā par redaktori vortālā www.literatura.lv.

Pasākumam tiešsaistē var pieslēgties šeit:
us02web.zoom.us/j/6162135238?pwd=c09uK0kxakJhWVg2Qm5EM3JRbDNsdz09 (ID: 616 213 5238, parole: Gd4Gkp).
    
Ja interesē PPLA aktivitātes (lekcijas, praktikumi un tikšanās ar autoriem), raksti: gunita.skroderena@gmail.com, un saņemsi visu informāciju par gaidāmajām PPLA nodarbībām un pasākumiem. Visu nodarbību apmeklējums ir brīvprātīgs un bez maksas.

Visām PPLA aktivitātēm vari sekot arī kontā "Piejūras pilsētu literārā akadēmija" portālā "Facebook", "Draugiem.lv", "Twitter" un nu arī "Instagram".