Sestdien, 11.maijā, pulksten 18 pēdējo reizi uz Liepājas teātra skatuves priekškars vērsies likteņspēles „Spēlē, Spēlmani!” iestudējumam.

Šajā vakarā izrāde tiks spēlēta 20. un pēdējo reizi. Režisors Valdis Lūriņš izrādi iestudēja 2011.gada aprīlī – gadā, kad tika svinēta dzejnieka Aleksandra Čaka 110. dzimšanas diena.

Iestudējums veidots dzejas teātra tradīcijā – ar Čaka daiļrades palīdzību atklāts gan dzejnieka dzīves gājums, gan sarežģītais mākslas darba radīšanas process, gan laikmets un latviešu tautas liktenis. Iestudējums tapis, aptverot lielu Čaka daiļrades daļu – dzeju, poēmas, stāstus, to visu papildina Imanta Kalniņa mūzika.

Šis iestudējums nozīmīgs un ļoti mīļš ir aktierim Kasparam Kārkliņam, kurš par savu lomu saņēma 2010./2011. gada „Spēlmaņu nakts” balvu nominācijā „Gada jaunais skatuves mākslinieks”.

Par viņa darbu iestudējumā teātra zinātniece Silvija Radzobe teikusi: „Jaunais aktieris Kaspars Kārkliņš piešķir negaidītu dziļumu un noslēpumainību shematiski uzrakstītajam idealizētā dzejnieka tēlam. Viņā norit nepārtraukta intensīva iekšējā darbība – vēlēšanās saprast pasauli un sevi. Intonācijas delikāti maigas, jautājošas, izbrīna pilnas. Pat ja reālais Čaks tāds nebija, es varu un pat gribu pieņemt, ka viņš bija tieši tāds.”

Pārējās lomās: Viktors Ellers, Sandis Pēcis, Pēteris Lapiņš, Leons Leščinskis, Anita Kvāla, Everita Pjata, Ilze Jura, Sigita Jevgļevska u.c.

Šajā vakarā teātrī ieradīsies arī raidījuma „Teātris. zip” komanda, lai iemūžinātu izrādi televīzijas arhīvā un to varētu noskatīties visas Latvijas iedzīvotāji!

„Tas ir dinamisks un vizuāls teātris, ceru, ka skatītājs ļausies Čaka domas un emociju pavedienam,” iestudējot izrādi, uzsvēra režisors, piebilstot: „Mēs ceram, ka ar savām sirdīm būsim kaut mazliet pietuvojušies Čaka lielajai, pukstošajai sirdij.”

„Kāpēc es esmu Čaks?
Tāpēc, ka esmu traks.”