Atvadīšanās no mūžībā aizgājušās aktrises Zigrīdas Rūtiņas notiks 4. aprīlī plkst. 16.30 no Liepājas ev.lut. Brāļu draudzes, portālu informēja Liepājas teātris.

Jau vēstījām, ka piektdien, 28.martā, mūžībā aizgājusi kādreizējā Liepājas teātra aktrise Zigrīda Rūtiņa.

8.aprīlī aktrisei apritētu 83 gadi.

Zigrīda Rūtiņa-Krenberga Liepājas teātrī ienāca, vēl būdama bērns, – viņas māte strādāja par rekvizitori. Liepājas teātrī strādājusi no 1947. līdz 1959.gadam, pēc tam līdz 1976.gadam bijusi Jaunatnes teātra aktrise. Šo laiku atzīst par mākslinieciski piesātinātu periodu savā daiļradē, tomēr atgriezusies Liepājā, kur spēlējusi līdz 90.gadu vidum. Bija precējusies ar kinorežisoru Imantu Krenbergu, ir kopīgs dēls Anrijs Krenbergs – Jura Podnieka studijas skaņu režisors, viens no pieredzējušākiem profesionāļiem Latvijā, vedekla – TV žurnāliste Odita Krenberga.

Zigrīda Rūtiņa teātrī nospēlējusi daudz skaistu lomu: Alisi (A. Upīts „Peldētāja Zuzanna”), Jeļenu Vasiļjevnu (Ļusju) G. Mazina „Jeļenā Vasiļjevnā”, Bebeni R.Blaumaņa "Skroderdienās Silmačos", Laimdotu Raiņa „Uguns un nakts”, Āriju Raiņa "Indulis un Ārija", Ponsiju F.Garsijas Lorkas “Bernarda Albas māja”; Paliveca kundzi – J. Hašeka “Šveiks”, Mūžīgo veceni – A. Čaka „Psihiskais uzbrukums, ”Elīnas Zālītes “Maldu Mildas sapņojums" u.c. Ar šo lomu 1998.gadā piedalījusies viesizrādēs ASV latviešu centros. 1982.gadā piešķirts Latvijas PSR Nopelniem bagātā skatuves mākslinieces nosaukums. Par savām mīļākajām lomām māksliniece uzskata Gingemu un Bastindu (A. Volkovs „Smaragda pilsētas burvis”) un Helmu (L. Stumbre „Gaidīt”).

Aktieris un teātra vēsturnieks Zigurds Akmentiņš savā grāmatā „Par maniem kolēģiem”, runājot par Rūtiņu, īpaši uzsvēris viņas optimismu, dzīvesprieku un vitalitāti, kā arī spēju vienmēr uzlādēt savus partnerus.

Pēdējās desmitgades (kopš 1996.gada) Zigrīda Rūtiņa akīvi darbojās Liepājas Brāļu draudzē, bijusi arī draudzes priekšniece.

Aktrisi apbedīs Līvas kapos līdzās Zigrīdas Rūtiņas mātei.