Ceturtdien, 23.februārī, pulksten 17 Liepājas muzejā Kūrmājas pr. 16/18 Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzeja vadītāja Dr.Art. Nataļja Jevsejeva lasīs lekciju par Latvijas starpkaru perioda trīs izciliem latviešu māksliniekiem Romanu Sutu (1896–1944), Sigismundu Vidbergu (1890–1970) un Kārli Padegu (1911–1940).

Lekcijas apmeklētājiem būs iespēja ne tikai vairāk uzzināt par trīs Latvijas mākslas dižgaru radošo darbību un dzīvi, bet arī apskatīt izcilo grafikas mākslas izstādi "Padegs. Suta. Vidbergs. Darbi no Zuzānu kolekcijas", kur aplūkojami minēto mākslinieku 60 grafikas oriģināldarbi un tā laika liecības – plakāti, izstāžu katalogi, preses izdevumi un rokraksti, informē Liepājas muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Rasa Zālīte.

Nataļja Jevsejeva lekcijā izvērtēs Romana Sutas, Sigismunda Vidberga un Kārļa Padega grafikas mākslas mantojumu, kā arī runās par grafiķu mākslinieciskā rokraksta raksturīgākajām iezīmēm, atšķirībām, grafikas stila specifiku un iemīļotiem sižetiem.

Dalības maksa – 5 eiro. Vēlama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot pa tālruni 22333723 vai rakstot elektroniski: muzejs@liepaja.lv.