Piektdien, 11.decembrī, Liepājas muzeja mazajā izstāžu zālē savu personālizstādi "Pārcelšanās" atklāja mākslinieks un pedagogs Uldis Rubezis.

Tā sagadījies, ka laikā, kad tapa izstāde, māksliniekam beidzās līgums par darbnīcas īri Zivju ielā, un uz muzeja izstāžu zāli atceļojis gan molberts, gan dažas mēbeles. Ļoti iespējams, ka reizumis izstāžu zālē būs sastopams arī pats mākslinieks – darba procesā.

Savai izstādei Uldis Rubezis pats uzrakstījis šādus ceļavārdus:

"Bija sajūta, ka kaut kur karājos, manas misijas veikšanai bija pārāk maz laika, sajūta, ka nepaspēšu bija pāri visam.

Es it kā kā spīdēju uz kopējās tumsas fona, kas manu darbošanos padarīja neizprotami svarīgu. Centos, cik spēka, bet nesaņēmu apliecinājumu manu nolūku iespējamībai. Šķiet, ka attālums starp manu roku un To bija tomēr dažus pārliecības milimetrus par lielu. Tūlīt arī Neizlēmība pieķērās mani rokai un vilkās man līdzi cauri brikšņiem, sapina kājas un apņēmību. Un tad vēl tas ūdens blakus… Nē, tas nav ūdens, tur kaut kas plūst. Varbūt tā ir tā skaņa gar ausīm, kad lēcienā nezini, kā piezemēsies. Te likās – kaut ko saredzu, tikai jāuzgriež asums, un viss iegūs krāsu un jēgu. Bet apskaidrības vietā viss savērpjas pavisam abstraktās formās…

Tomēr tas nesa arī tādu kā mierinājumu, atbrīvojumu no uzdevuma šķietamā svarīguma. Ir kaut kāds siltums tanī visā, tepat jau arī atbile, tikai to pārklājis tāds miegains vispārinājums…

11.decembrī beidzas mans līgums mākslinieka darbnīcai Zivju ielā,
tagad mēnesi pārceļos ar visu sadzīvi un muzeju…"

Jau vēstīts, ka Uldis Rubezis regulāri piedalās kopizstādēs, taču “Pārcelšanās" nav mākslinieka daiļrades kopskats, bet gan speciāli šai izstādei radīts projekts.

Uldis Rubezis 1977.gadā beidzis Liepājas mākslas vidusskolu, 1989.gadā absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Tēlotājmākslas specialitāti. Pašlaik izglīto topošos māksliniekus Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolā.

Uldis Rubezis ir mākslinieku apvienības "FAG" dalībnieks. Izstādēs piedalās kopš 1988.gada.  Vairākkārt ieguvis atzinīgu žūrijas vērtējumu Liepājas vizuālās mākslas kopizstādēs – 2014.gadā izstādē "Māksla@Liepāja" un arī šogad izstādē "Telpa dialogam".

Izstāde Liepājas muzejā skatāma līdz 24.janvārim.