Liepājas Mūzikas mākslas un dizaina vidusskolas stīgu ansamblis "Amber Strings" marta vidū Alītā (Alytus, Lietuva) piedalījās XIV Starptautiskajā kamermūzikas konkursā "Giovanni virtuosi" un 40 ansambļu konkurencē ieguva konkursa "Grand Prix". Ansambļa vadītāja ir Beata Zariņa-Blaščinska, informēja Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola.

Pasniegt konkursa galveno balvu uz Laureātu koncertu ieradās konkursa patronese Alītas pilsētas vicemēre Jurgita Šukevičiene. "Šie jaunieši katru gadu pārspēj paši sevi. Runā, ka pat ar vislielāko talantu bez rūpīga darba nekas nenotiks. Es ticu, ka katrs dalībnieks vismaz vienu reizi ir domājis, ka grib visu pamest, bet vienlaikus tā nebeidzamā vēlme turpināt un skolotāju pūles ir iemesls, kāpēc mēs visi šodien ceļamies kājās un aplaudējam šiem jaunajiem izpildītājiem", apsveicot "Grand Prix" laureātus, sacīja Jurgita Šukevičiene.

"Dalība konkursā "Giovanni virtuosi" bija liels izaicinājums un vienlaikus arī ugunskristības ansambļa jaunajam sastāvam. Uz konkursu Lietuvā devās desmit skolas audzēkņi, kuri muzicē aktuālajā ansambļa "Amber Strings" sastāvā. Savukārt no kopējā sastāva vairs tikai trīs audzēkņi ir tie, kas pirms diviem gadiem piedalījās konkursā "World Championships of Performing Arts", jo pārējie slavenā sastāva dalībnieki skolu jau ir absolvējuši," pastāstīja LMMDV Izglītības programmas "Stīgu instrumentu spēle" vadītāja Dita Barona.

Kopumā ansamblis "Amber Strings" ir ļoti daudzu starptautisku konkursu uzvarētājs, bet plašu atpazīstamību ieguva 2022. gadā pēc uzvaras 25. starptautiskajā konkursā "World Championships of Performing Arts", kas notika Losandželosā (ASV).

Ansambļa jaunajā sastāvā muzicē Timurs Rebčinskis, Marija Tauriņa, Pēteris Caune, Beatrise Laipeniece, Anastasiya Pasternak, Leonards Ozols, Anhelina Svizhenka, Beāte Rence, Alens Budrecks un Līva Liepiņa.