Atcelts koncerts ir zaudējums mūsu presižam un uzticamībai, intervijā "Rietumu Radio" ceturtdien sacīja Liepājas simfoniskā orķestra direktors Uldis Lipskis.

"Ne tikai skatītajiem, bet arī māksliniekiem, ar kuriem bijām vienojušies un kurus uzaicinājuši. Tomēr saprotam, ka jāņem vēra arī finanšu iespējas. Pie pirmas iespējas "Lielā dzintara" publika viņus dzirdēs," piebilda Lipskis.

Jau ziņots, ka atcelts 10.martā Liepājas Starptautiskā zvaigžņu festivālā plānotais koncerts, kurā LSO muzicētu igauņu diriģenta Andresa Mustonena vadībā kopā ar krievu trompetistu Sergeju Nakarjakovu un beļģu pianisti Marju Merovitču.

Tomēr Lipskis piebilda, ka Liepājas Sarptautiskais zvaigžņu festivāls, kas izaudzis no 1993.gadā diriģenta Imanta Rešņa aizsāktā Liepājas pianisma zvaigžņu festivāla, tagad kļuvis daudz plašāks un piemērotāks koncertzales "Lielais dzintars" lielajai zālei.

Lipskis sacīja, ka viens no grandiozākajiem viņaprāt būšot festivāla atklāšanas koncerts. To iesāks ne vien Latvijas, bet arī Eiropas spožākā solo ērģelniece Iveta Apkalna, kas nupat piedalījās Hamburgas grandiozās Elbas Filharmonijas atklāšanas koncertā. Koncerta turpinājumā klausītāji varēs baudīt Pētera Vaska Flautas koncertu Ditas Krenbergas sniegumā, Artura Maskata 12. Liepājas koncertu klavierēm ar orķestri Reiņa Zariņa interpretācijā (šis būs pasaules pirmatskaņojums) un Pētera Plakida koncertopusu "Sasaukšanās", kur piedalīsies mežradznieks Artūrs Šults, obojists Egils Upatnieks, klarnetists Guntis Kuzma un flautisti Anete Toča un Miks Vilsons.