Liepājas teātris šajās dienās viesojās Klaipēdā, lai ar izrādi "Stavangera" (Pulp People) piedalītos Starptautiskā teātra festivālā "TheATRIUM", kas tika rīkots pirmo reizi.

Trīs nedēļu garumā festivālā "TheATRIUM" piesaistīti dalībnieki no Lietuvas, Polijas, Igaunijas, Francijas, Latvijas un Lielbritānijas. Festivāls noslēgsies 25. jūnijā ar britu grupas "The Tiger Lillies" uzstāšanos, Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Izrādi noskatījās gandrīz 300 skatītāji, kas pēc iestudējuma sveica aktierus ar stāvovācijām un bravo saucieniem, savukārt festivāla organizatori pateicās teātrim par uzticēšanos, piekrītot piedalīties jaunā festivālā un palīdzot tam piedzimt, kā arī izteica cerību, ka radošā sadarbība turpināsies un attīstīsies arī nākotnē.

Pēc izrādes Liepājas teātra aktieri un pārstāvji tikās ar festivāla organizatoriem – Klaipēdas drāmas teātra pārstāvjiem, kā arī Klaipēdas kursa aktieru pedagogiem Veltu un Vītautu Anužiem, kas atzina, ka redzēt savus bijušos studentus uz skatuves šādā iestudējumā bija ļoti patīkami un emocionāli saviļņojoši.

Izrāde "Stavangera" (Pulp People), ko 2012. gadā Liepājā iestudēja krievu režisors Konstantīns Bogomolovs, ir nesusi Liepājas teātrim līdz šim lielākos starptautiskos panākumus. Līdz šim dažādos festivālos Austrijā, Polijā, Krievijā, Baltkrievijā un Lietuvā tā izrādīta jau deviņas reizes, Turoņā saņemot arī II godalgu. Izrāde saņēmusi arī "Spēlmaņu nakts" galveno balvu, kad 2012./2013. sezonā atzīta par gada labāko iestudējumu. Pēc vairāk nekā pusotra gada izrāde atgriezusies teātra repertuārā un tiks spēlēta arī nākamajā sezonā.