Kā ik gadu, decembris ir laiks, kad Liepājas teātrī norisinās svētku koncerti, kas ir kļuvuši par neatņemamu liepājnieku un pilsētas viesu tradīciju gada nogalē. Šogad koncertu “Sajūtu stāsts” veido aktieris Mārtiņš Kalita kopā ar teātra muzikālo vadītāju Normundu Kalniņu, informē Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.

““Sajūtu stāsts” būs svētku brīnums, kas kā sniegpārsla nolaidīsies uz degungala un piparkūku saldumā kusīs uz mēles, kņudinot labsajūtu un ieliekot klēpī ikvienam pamatīgu blāķi cerību,” tā par gaidāmo koncertu saka dramaturģe Rasa Bugavičute-Pēce.

Šogad koncerta darbība notiks kādā ciematiņā, kurā mīt visdažādākie ciema iedzīvotāji – birģermeistars ar abām meitām, ciema uzraugi, tirgoņi un citi.

Aust rīts. Ciema ļaudis mostas. Rīts nāk ar pārsteigumu – pēc daudzām bezsniega ziemām, beidzot ir uzsnidzis sniegs. Un vairāk, kā jebkad agrāk, ciema iedzīvotājos rodas vēlme kārtīgi nosvinēt Ziemassvētkus – par spīti īgnajam birģermeistaram, kurš aizmirsis, ko nozīmē patiess prieks. Taču ciema iedzīvotāji darīs visu, lai atgrieztu ikvienā ticību labajam un cerību tālākajam.

Koncertā dzīvās mūzikas pavadībā izskanēs gan svētku, gan citas dziesmas latviešu un angļu valodās.

“Ar šo koncertu gribu dot cilvēkiem īstu svētku sajūtu. Lai ikviens atcerētos, ka svētku burvību nerada pēc iespējas dārgāka dāvana, bet kopā būšanas prieks,” saka Mārtiņš Kalita.

Koncertam palīdz tapt arī horeogrāfe Inga Raudinga, gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis, video projekcijas veidojis Dainars Albužis, ar aktieriem strādājusi vokālā pedagoģe Ieva Dreimane.

Kopumā koncerts izskanēs 15 reizes – laika posmā no 14. līdz 29. decembrim.

Publicitātes foto