9.martā Liepājas teātrī pirmizrādi piedzīvos ilūziju drāma "Ģērbējs" Dmitrija Petrenko režijā. Iestudējuma darbība notiek teātrī, tā centrā ir aktieris (Edgars Pujāts) un viņa ģērbējs (Rolands Beķeris).

Tomēr izrāde stāstīs ne tikai par aktiera profesiju un ziedošanos skatuvei, bet arī par attiecībām, informē Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Reizēm smeldzīgais, reizēm komiskais iestudējums atklās skatītājiem arī daļu no teātra aizkulisēm. Tā darbība notiks divos laikos – pirms izrādes sākuma un tās laikā, atklājot, kas notiek aizkulisēs un grimētavās mirklī, kad notiek izrāde, bet, kā uzsver režisors, „izrāde nebūs tikai par teātri, tā būs par cilvēkiem. Māksliniekiem, kuri ziedojuši savu dzīvi mākslas vārdā, un apjauš, ka nesaprot, kā dzīvot, kad viss sāk zust."

Taču skatītājus, kas nāks uz pirmizrādi, gaida vēl viens patīkams pārsteigums – būs iespēja aplūkot aktiera Armanda Kaušeļa fotoizstādi "Izrāde izrādē", kurā aktieris fotogrāfijās fiksējis mēģinājumu procesu no pirmās dienas līdz pirmizrādei.

"Fotografēšana man ir patikusi vienmēr, daru to jau no bērnības, bet vispār tā ir tāda maģiska apstākļu sakritība – tikko biju nopircis labu fotoaparātu, un paralēli sākās mēģinājumi izrādei, kas stāsta par teātra aizkulisēm un to, kā top izrāde. Saņemot režisora atļauju, nolēmu vienkārši pafotografēt mēģinājumus, nedomājot par gala rezultātu. Parādot bildes kolēģiem, viņi tās atzina par labām esam, un dzima ideja izveidot izstādīti par to, kā tapa izrāde "Ģērbējs"".

Tā kā marts teātriniekiem savā ziņā ir svētku mēnesis, jo tiek svinēta Starptautiskā teātra diena, izstādi teātra foajē skatītāji, apmeklējot izrādes, varēs apskatīt līdz marta beigām.