Noslēdzoties aktīvajai tūrisma sezonai, Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 un Liepājas 17.–19.gs. interjera muzejs "Hoijeres kundzes viesu nams" Kungu ielā 24 atgriežas pie ierastā darba laika. No 1. septembra Liepājas muzejs un tā filiāle apmeklētājiem būs atvērta no trešdienas līdz svētdienai, no pulksten 10 līdz 18, bet pirmdienās un otrdienās muzejs – slēgts, informē Liepājas muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Rasa Zālīte.

Pateicoties Nodarbinātības Valsts aģentūras (NVA) un Liepājas pašvaldības aģentūras "Nodarbinātības projekti" iespējai piedāvāt skolēniem darbu vasarā, Liepājas muzejs vasaras sezonā – jūnijā, jūlijā un augustā – bija atvērts katru dienu, bet Liepājas interjera muzejs – no otrdienas līdz svētdienai.

Projekta ietvaros abos muzejos kopumā strādāja 36 jaunieši. Katru mēnesi 12 jaunieši muzejā strādāja gan par ekspozīcijas uzraugiem-dežurantiem, gan veica apkopēju pienākumus, gan piedalījās muzeja krājuma nodaļas darbā. Uzticētie darbi tika veikti atbildīgi un vairāki no jauniešiem muzejā strādāja jau otro reizi, citi jautāja, kad varēs pieteikties darbam nākamajā vasarā.

Ievu Poškus augustā bija iespējams sastapt muzeja pagrabstāvā, kur viņa uzraudzīja vienu no muzeja pamatekspozīcijām – "Dienvidkurzemes ļaudis, dzīve un darbs", un ir ļoti apmierināta ar savu pieredzi, strādājot muzejā: "Liepājas muzejā strādāju jau otro gadu, jo mani ļoti uzrunāja vadības un darbinieku atsaucība, pildāmie pienākumi un, tā kā man ļoti patīk vēsture, tad arī pati muzeja atmosfēra. Pagājušajā gadā biju apkopēja, taču šogad – zāļu uzraudze. Esmu priecīga, ka šogad varēju nomainīt amatu, lai izmēģinātu ko jaunu. Kā zāļu uzraudzei man vislabāk patika komunicēt ar apmeklētājiem. Iemācījos daudz gan par Latvijas vēsturi, gan citu tautu kultūrām, jo tūristu tiešām bija daudz, kā arī šis darbs trenē pacietību un prasmi atbildēt uz jautājumiem. Kopumā ļoti pozitīva pieredze, par ko noteikti pastāstīšu saviem draugiem un ģimenei."

Liepājas muzejs izsaka pateicību gan Liepājas pašvaldības aģentūrai "Nodarbinātības projekti", gan jauniešiem, kuri savus pienākumus veica ļoti apzinīgi. Novēlam jauniešiem turpināt labi iesākto un sekmes jaunajā mācību gadā!

Septembrī Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā 16/18 skatāmas trīs izstādes: anfilādē līdz 16. oktobrim skatāma mākslinieces Agneses Kauperes personālizstāde "Ķenguru neredzēju", mazajā izstāžu zālē līdz 2. oktobrim skatāma gleznotājas Lienes Bernātes darbu izstāde "Dievzemītē", bet līdz 6. novembrim Liepājas muzeja lielajā izstāžu zālē – vērienīgā izstāde "Dzelzceļš ienāk Liepājā (1871–1940)", kas veidota sadarbībā ar modes vēsturnieku Aleksandru Vasiļjevu.

Uzzināt par Liepājas muzeja aktualitātēm iespējams, apmeklējot mājaslapu: liepajasmuzejs.lv vai sekojot muzeja aktivitātēm sociālajos kontos Facebook un Instagram: facebook.com/liepajasinterjeramuzejs, facebook.com/Liepajasmuzejs, instagram.com/interjeramuzejs_hoijeresnams/ un instagram.com/liepajas.muzejs.