Ceturtdien, 11.janvāri, pulksten 17 Liepājas muzejā atklās Valta Kleina fotoizstādi "11", kurā būs apskatāmas 33 pēdējo desmit gadu laikā tapušas fotogrāfijas.

Visas fotogrāfijas īstenotas ar viedtālruni "iPhone", ko mākslinieks dēvē par aifonogrāfijām (iPhonegraphy). Izstādē būs apskatāmas gan krāsainas, gan melnbaltas fotogrāfijas, informē Liepājas muzeja muzejpedagoģe Ieva Lika.

"Esmu ļoti laimīgs par iespēju pateikties savai dzimtajai pilsētai un tās cilvēkiem. Uzskatu šo izstādi par parāda izlīdzinājumu starp sevi un Liepāju, kurā guvu visu sava radošā ceļa sākumu," par iespēju veidot izstādi Liepājas muzejā stāsta Valts Kleins.

Valts Kleins dzimis Liepājā, audzis Pasta ielā 11, bet 11 gadu vecumā kopā ar vecākiem pārcēlies uz Rīgu.

Mākslinieks 1984. gadā absolvējis Ļeņingradas Valsts Kultūras institūta Kino un foto nodaļu. Pēc studiju beigšanas aktīvi piedalījies izstādēs Latvijā un ārpus tās – darbi eksponēti vairāk nekā četrdesmit grupu izstādēs Dānijā, Kanādā, Latvijā, Lietuvā, Nīderlandē, Somijā, Vācijā, kā arī vienpadsmit personālizstādēs.

1997.gadā Valts Kleins nodibināja savu fotostudiju "Secret Garden Studio" un kopš tā laika galvenokārt strādājis komerciālajā fotogrāfijā.

Izstāde Liepājas muzejā apskatāma no 11.janvāra līdz 25.februārim. Ieeja – bez maksas.