Liepājas literāti kopā ar kolēģiem no Tukuma un Saldus jau otro reizi zem nosaukuma "Ekstra vērtie kurzemnieki" piedalīsies Latvijas Grāmatu izstādē, kas no 3. līdz 5.martam norisināsies Rīgā, informē Piejūras pilsētu literārās akadēmijas pārstāve Gunita Lagzdiņa-Skroderēna.

Visi laipni gaidīti uz "Ekstra vērto kurzemnieku stendu", kur varēs tikt pie grāmatām par draudzīgām cenām un autogrāfiem.
 
Nākamās nedēļas nogalē, no 3. līdz 5.martam, izstāžu hallē "Ķīpsala" paralēli norisināsies divas izstādes: Starptautiskajā grāmatu un izdevniecību izstādē apmeklētājus gaidīs izdevēji, apgādi, rakstnieki, dzejnieki un tulkotāji, savukārt Izglītības izstādē "Skola 2023" topošos audzēkņus un citus interesentus aicinās aktīvākās un radošākās augstskolas, profesionālās izglītības iestādes un mācību centri.

iepājas literāti savu pilsētu Grāmatu izstādē pārstāvēs kuplā skaitā. Ekstra vērto kurzemnieku stendā vai tā tuvumā būs sastopams Liepu Tēvs jeb režisors, scenogrāfs, Liepājas teiku autors Varis Siliņš, kā arī literātes Jana Egle, Gunita Lagzdiņa, Gunita Boka, Gundega Rezevska, Linda Skranda, kā arī eksliepājniece Liene Gūtmane, kura izstādes laikā izdevniecības "Madris" paspārnē vērs vaļā savu ceturto dzejas krājumu "Nestāsti". Visus uzraudzīs Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļas un Piejūras pilsētu literārās akadēmijas vadītāja Linda Zulmane.

Ekstra vērtie kurzemnieki 3.martā pulksten 16 kāps uz halles lielās skatuves, lai prezentētu ne tikai savus novadus, bet arī paši sevi un kolēģu veikumu. Liepājnieki stāstīs par Liepāju kā Eiropas kultūras galvaspilsētu 2027, tukumnieki – par ceļu uz Literatūras pilsētas titulu UNESCO Radošo pilsētu tīklā, savukārt saldenieki iesaistījušies UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas tīklā "Stāstu bibliotēka". Kurzemes rakstnieki un dzejnieki sola arī atraktīvus lasījumus.

Nosaukumu "Ekstra vērtie kurzemnieki" savulaik izdomāja Liepājas dzejniece Gunta Šnipke. Pirmo reizi tas tika izmantots Grāmatu izstādē 2020. gadā. Paši dalībnieki atzīst, ka sākotnēji "ekstra vērtie" varēja izklausīties iedomīgi, taču tagad – pilnīgi pamatoti, par ko liecina gan ambiciozie mērķi, gan jau sasniegtais un padarītais.

Visām Liepājas literāru aktivitātēm var sekot arī kontā "Liepuraksti" portālos "Facebook", "Draugiem" un "Twitter".