Kokteiļbārā “Red Sun Buffet” ar jauno mākslinieku priekšnesumiem atklāja mākslas platformu "Red Sun ART".

"Red Sun ART" turpmāk būs pasākumu sērija, kas ceturtdienās liepājniekiem un Liepājas viesiem dos iespēju tuvāk iepazīties ar Latvijā vēl neatklātiem mūziķiem, aktieriem un to izrādēm, kas paredzētas māzākai skatītāju auditorijai nekā to piedāvā lielie teātri, iepazīt jaunākos kino darbus, vērot gaismas šovus, kā arī dažādas foto un mākslas izstādes, un daudz ko citu, kas ikvienam saistās ar vārdu māksla.

Šim pasākumam un jaunā zīmola prezentācijai tika radīts īpašs, nesen izveidotā „Goda teātra” ēnu šovs, kas apmeklētājus pārsteidza ar to, ka pats teātra veidotājs Kaspars Gods spēlēja galveno lomu. Kopā ar viņu uzstājās Goda teātra pirmās izrādes "Žurka" galvenā varone Laura Jeruma. Šovā tika izspēlēts gan melnais humors, gan sadzīviskas lietas, gan mīlestība. Šovam noslēdzoties tika atklāts arī jaunais "Red Sun ART" logo.

Vaicājot par to, kā ir radusies ideja tieši par šādu noformējumu, "Red Sun Buffet" mārketinga speciāliste Laura Stūrīte atklāja, ka logo autors Rihards Otto mākslu nevar ielikt nevienā konkrētā mākslas darbā, tāpēc izveidoja krāsainu bumbas sprādzienu, kurā tad tika ievietots arī "Red Sun ART" uzraksts.

Ar uzrunu jauno pasākumu sveica arī Liepājas kultūras pārvaldes vadītāja Lelde Vīksna. Vēlot pasākumam ilgu pastāvēšanu, kā ciemkukulis tika dāvināta iespaidīga burka ar marinētiem dārzeņiem. Muzikālajā vakara daļā ar džeza programmu uzstājās jaunā mūziķe Elza Rozentāla, kas duetā ar ģitāristu Jāni Runģi sniedza baudāmu koncertu un patīkamu pasākuma atmosfēru. Pati dziedātāja atklāja to, ka savu karjeru sākusi tieši ar uzstāšanos koncertiestudējumā "Cabaret Piccolo", kas, patiesībā, sniedzis viņai neatsveramu gan skatuves, gan muzikālo, gan dzīves pieredzi. Jānis spēlē un muzicē dažādos džeza sastāvos, ir uzstājies Liepājas teātra veidotajā uzvedumā „Vestsaidas stāsts”.

Laura Stūrīte atklāja to, ka mākslas platforma izveidota, lai skatītājiem piedāvātu ko jaunu, nebijušu un neredzētu. To, kas liepājniekus sagaida nākamajā ceturtdienā, Laura vēl nezināja. Programmu veidot nedēļām uz priekšu ir grūti, jo novērtēt to, cik plaši šie pasākumi tiks apmeklēti, ir pāragri. Atklāt Laura varēja vien to, ka drīz piedalīšanos šāda veida pasākumā, neierastā vidē, izmantos teātris "Dirty Deal Teatro", kas piedāvās izrādi "Kolekcionārs”.
Jautājot, kam un kā radās ideja par pasākuma izveidi, Laura sacīja, ka idejas autore ir gan viņa pati, gan "Red Sun Buffet" līdzīpašnieks Mareks Alberts. Viņi paši esot no tās publikas, kam vairs nešķiet saistoša klubu apmeklēšana nedēļas nogalē, tāpēc arī radusies doma par šāda pasākuma izveidi. Palīgs darbā ar šāda veida pasākuma izveidošanu bija interese gan vadītājiem, gan māksliniekiem un skatītājiem. Laura Stūrīte ir apņēmības pilna ticēt, ka pasākums tiks apmeklēts vēl ilgu laiku, un skatītāju interese par piedāvāto programmu tikai pieaugs.

"Red Sun ART" savus apmeklētājus klubā “Red Sun Buffet” gaidīs katru ceturtdienu jau no pulksten sešiem, bet mākslinieku priekšnesumi sāksies ap astoņiem vakarā.

Agija Vehtere