"Lielās mūzikas balvas" pasniegšanas ceremonija notiks Latvijas Nacionālajā operā un baletā 25.februārī plkst.19. Šogad balvu pasniegs astoņās kategorijās un katrā no tām ir trīs nominanti.


Kategorijā "Par izcilu interpretāciju" nominēts dziedātājs Raimonds Bramanis par Tota lomu Imanta Kalniņa operas "Spēlēju, dancoju" iestudējumā Latvijas Nacionālajā operā, diriģents Ainārs Rubiķis par Artura Onegēra Trešās simfonijas atskaņojumu Lielajā ģildē 15. martā, pianists Vestards Šimkus un diriģents Atvars Lakstīgala par Sergeja Rahmaņinova Trešā klavierkoncerta atskaņojumu Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" 4.oktobrī kopā ar Liepājas simfonisko orķestri.


Kategorijā "Gada uzvedums" izvirzīta franču komponista Fransisa Pulenka opera "Karmelīšu dialogi" Latvijas Nacionālajā operā, kuras diriģents ir Mārtiņš Ozoliņš, bet režisors - Vensāns Busārs. Par "Gada uzveduma" titulu sacentīsies arī amerikāņu komponista Leonarda Bernsteina mūzikls "Vestsaidas stāsts", kas izrādīts Cēsu pils parka estrādē. Mūzikla diriģents ir Andris Poga, bet režisors - Viesturs Kairišs. Tāpat žūrija kategorijā "Gada uzdevums" izvirzījusi Imanta Kalniņa operu "Spēlēju, dancoju", kas iestudēta Latvijas Nacionālajā operā. Tās diriģents ir Mārtiņš Ozoliņš, bet režisore – Laura Groza-Ķibere.


Kategorijā "Gada jaundarbs" izvirzīts komponista Andra Dzenīša skaņdarbs "Leaves Leaving Leipzig" vijolei un stīginstrumentu orķestrim, komponistes Santas Ratnieces skaņdarbs "Pļavas" un komponistes Gundegas Šmites darbs "Rītausmas dieve Ēosa".
Savukārt kategorijā "Par izcilu sniegumu gada garumā" izvirzīta čelliste Gunta Ābele, dziedātājs Rinalds Kandalincevs un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris.


Kategorijā "Par izcilu darbu ansamblī" par uzvaru sacentīsies čellists Ivars Bezprozvanovs, ērģelnieks Aigars Reinis un pianists Mārtiņš Zilberts.


Par triumfu kategorijā "Gada koncerts" sacentīsies koncerts "Dialogs ar Mocartu", kas 18. janvārī notika Lielajā ģildē, ērģelnieces Ivetas Apkalnas solokoncerts Ventspils koncertzālē "Latvija" 27. jūlijā un klavieru kvarteta "Quadra" koncerts "Ķeniņš un Quadra", kas 30. oktobrī notika Rīgas Reformātu baznīcā.


Par "Gada jaunā mākslinieka" titulu sacentīsies pianists Edgars Cīrulus, dziedātāja Ilze Grēvele-Skaraine un saksofonists Aigars Raumanis.


"Lielo mūzikas balvu" par mūža ieguldījumu saņems komponisti Maija Einfelde un Pauls Dambis.