Šogad leģendārā grupa "Menuets" svin 55 gadu jubileju, kura tiks ieskandināta jau 11.augustā ar koncertu Brīvdabas koncertzālē "Mītava" Jelgavā. Jubilejas koncerttūre turpināsies ar koncertiem Liepājā, Ventspilī, Jēkabpilī un citviet Latvijā, bet noslēgsies ar koncertu Rīgā, VEF Kultūras pilī, informē producents Sandis Mohovikovs. Liepājā koncerts notiks 12.augustā pulksten 19 koncertdārzā "Pūt, vējiņi!".

Neapšaubāmi, grupa "Menuets" ir viena no slavenākajām Latvijas rokgrupām, kura kļuva populāra kā komponista Imanta Kalniņa mūzikas izpildītāja, turklāt šobrīd "Menuets" uzskatāma par vecāko grupu Latvijā. "Menueta" pirmā uzstāšanās notika 1968.gadā, kopā sanākot sešiem Jūrmalas skolēniem, kad brāļi Sējāni un Bartaševici kopā ar domubiedriem sāka kopīgus mēģinājumus rokmūzikā. Nu "Menuets" 2023.gada vasarā un rudenī svinēs savus zelta 55 saviļņojot, aizkustinot un aicinot kopā izdziedāties no visas sirds.

Jubilejas koncertprogrammā "Zelta 55" skanēs gan visu laiku skaistākās un populārākās "Menueta" dziesmas, kuru autors ir komponists Imants Kalniņš: "Viņi dejoja vienu vasaru", "Alvas zaldātiņi", "Dzeguzes balss", "Balāde par Johanu", "Dziesma, ar ko tu sāksies", "Četri balti krekli", "Viņi dejoja vienu vasaru" u.c., gan grupas agrīnās dziesmas, kuru autori ir Adrians Kukuvass, Juris Sējāns un Juris Kulakovs.

Grupā "Menuets" joprojām muzicē Inese Pabērza, Adrians Kukuvass, Baiba Jagere, Normunds Puriņš, Juris Sējāns, Leons Sējāns, Raimonds Bartaševics un Ikars Ruņģis.

Viks (dzejnieks Viktors Kalniņš), sagaidot "Menueta" lielo jubileju, teic: "Par viņu gadiem labāk nerunāsim. Tas ir tāpat, kā uz skatuves redzēt dzīvus "Rolling Stones""." Un viņam ir simtprocentīga taisnība!

Lia Guļevska, pazīstamā radiožurnāliste un dziedātāja Adriana Kukuvasa māsa "Menuetam" veltītajā grāmatā "Piever acis, un atkal kā toreiz", kas nāca klajā pirms piecpadsmit gadiem (2008.gadā), saka: "Lokālā mērogā "Menuets" ir kļuvis par latviešu "bītliem". Tā suģestējošā iedarbība nav skaidrojama ar vārdiem, bet meklējama katram savā sirdī. Pirms divdesmit gadiem skatuves priekšā lēkāja piecgadīgie, kurus uz koncertu bija līdzi paņēmušas mātes vai vecmāmiņas. Šobrīd jau viņi paši, rokās vienojušies, dzied "Menuetam" līdzi, bet skatuves priekšā lec viņu bērni."

Biļetes uz koncertiem var iegādāties "Biļešu Paradīzes" tīklā.