27. janvārī pirmizrādi piedzīvojis režisora Dž.Dž.Džilindžers otrs iestudējums bērniem Liepājas teātrī – "Polianna", kurā izmantota amerikāņu bērnu literatūras klasika.

Kā informēja terātra literārās daļas vadītāja Zanda Borga, ar izrādi Liepājā debitē dramaturģe Justīne Kļava, kas radījusi skatuves versiju, par pamatu ņemot Eleonoras H. Porteres romānu – amerikāņu bērnu literatūras klasiku, kas pazīstama visā pasaulē.

Asprātīgu skatuves ietērpu radījis Aigars Ozoliņš, lieliskus kostīmus – māksliniece Ramona Barsegjana, režisora asistentes un horeogrāfes pienākumi ir Lindas Kalniņas ziņā, atbildīgais par izrādes gaismām ir Klāvs Gūtmanis, mūziku sarakstījis komponists Kārlis Lācis, bet dziesmu tekstus – Evita Mamaja.

Stāsts ir par kādu depresijas māktu pilsētu, kurā ierodas vienpadsmit gadus vecā Polianna, lai ar prieka spēles palīdzību pierādītu apkārtējiem, it sevišķi krustmātei Pollijai, ka pasaule ir ļoti jauka, lai tajā dzīvotu. Izrāde māca skatītājiem gan prieka spēli, gan arī to, kā samierināties ar nenovēršamiem dzīves pavērsieniem un atrast risinājumu visgrūtākajās situācijās.

Poliannu atveido jaunpienācēja Liepājas teātrī Elizabete Marija Brante, pārējās lomās – Signe Dancīte, Armands Kaušelis, Leons Leščinskis, Samira Adgezalova, Kaspars Gods, Sigita Jevgļevska, Karīna Tatarinova, Mārtiņš Kalita, Anda Albuže, Ilze Jura.

Pirmie skatītāji prognozē, ka bērniem izrāde patiks un skatītāju auditorija būs plaša. Piemēram, sociālajā tīklā facebook.com Zita Lazdāne raksta: "Nu tad beidzot Džilindžeram šajā sezonā ļoti laba izrāde. [..] Mūsu ģimenē patika gan četrgadīgām jaunām dāmām, gan četrpadsmitgadīgam pusaudzim, gan vecākiem, kuriem tuvojas četrdesmit. [..] Sižets saistošs visām paaudzēm, labs un piemērots aktierdarbs, forša režija, mūzika, scenogrāfija. [..] Tiešām iesaku aiziet kopā visai ģimenei. Stāsta galvenā morāle – katrā nepatīkamā situācijā, var atrast kaut ko priecīgu".

Savukārt Vēsma Lēvalde atzinusi: "Ļoti labi teksti, arī vizuālie risinājumi. Un teicama dinamika – ne brīdi nav garlaicīgi. Pamatmateriāls jau ir lielisks".

Iestudējums tapis ar VKKF mērķprogrammas ""Latvijas skolas somas" satura radīšana" atbalstu.

"Polianna" ir jau otrs režisora Dž.Dž.Džilindžera iestudējums bērniem Liepājā – repertuārā joprojām ir arī viņa 2015. gadā veidotā izrāde "Sniegbaltīte un septiņi rūķīši", kas saņēma "Spēlmaņu nakts" bērnu žūrijas balvu.

"Poliannu" iespējams noskatīties 29. un 31. janvārī, kā arī 8. februārī.