Svētdien, 5.jūlijā, pulksten 18 Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" koncertsēriju "Personīgi" turpinās Latvijā jau iemīļoti etnomūziķi – Biruta Ozoliņa un Uģis Prauliņš, kuri apvienojušies jaunā, elektroakustiskā programmā, inform'e SIA "Lielais Dzintars" sabiedrisko attiecību vadītāja Elizabete Hartmane.

Birutas Ozoliņas un Uģa Prauliņa balsu, kokļu, kā arī elektronikas skaņu satikšanās uz skatuves varētu šķist sena parādība, jo viņi abi savulaik piedalījušies jaunā folkloras viļņa kustībā Latvijā, tomēr šis elektroakustiskais etnoduets ir vēl nebijis projekts.

Programmā "Identitātes" abi mākslinieki vedīs klausītājus retrospektīvā ceļojumā, pieminot un izdziedot Latvijas novados dzīvojušo tautu – līvu, leivu, latgaļu un citu – senās dziesmas. To pamatā būs atšķirīgu un līdzīgu, draudzīgu un dažreiz skarbāku ļaužu stāsti, kas joprojām dzīvo savu dzīvi tautas dziesmās.

Biruta Ozoliņa ir latviešu, īpaši latgaliešu tautas dziesmu dziedātāja, koklētāja un viena no galvenajām autoritātēm mūsdienu folkloras kustībā. Sadarbojusies ar grupu "Iļģi", DJ Monsta un izveidojusi Latvijā pirmo etnodžeza ansambli "Patina". Viņu raksturo kā unikāla balss, tā personiskās pieredzes tvērums kombinācijā ar klaviertehnikai līdzīgiem kokles spēles paņēmieniem.

Uģis Prauliņš pazīstams kā talantīgs komponists, kurš spēlējis dažādos sastāvos no leģendārajiem septiņdesmitajiem gadiem - progresīvā roka vienībās "Salve", "Vecās Mājas", studentu folkloras grupā "Bizīteri", piedalījies post-folkloras grupas „Iļģi" ierakstos un koncertos. Regulāri sadarbojas ar Latvijas labākajiem kolektīviem – Latvijas Radio kori, kori "Latvija", kamerorķestri "Sinfonietta Rīga" un citiem. Par savu skaņdarbu "Lakstīgala" ("The Nightingale") saņēmis Grammy balvas nomināciju.

Raksturīgi koncertsērijai "Personīgi" koncerta gaitā klausītājiem būs iespēja arī uzzināt vairāk par mūziķiem un to atskaņotajiem skaņdarbiem.
Stāstot par dalību sērijā "Personīgi", etnomūziķe Biruta Ozoliņa atklāj: "Patiesībā katra tikšanās ar klausītājiem mums ir personīga. Jebkurā žanrā mums, māksliniekiem, stāsts, ko pastāstām caur mūziku, ir pats personīgākais veltījums, ko varam sniegt savai publikai. Arī šis koncerts būs pavisam personīgs stāsts, izstāstīts caur mūziku, caur mūzikas valodu."

Ievērojot visus drošības pasākumus, uz koncertu klātienē – Lielajā zālē aicināti 100 klausītāji. Biļetes cena klātienē – no 15 līdz 20 eiro. Lai sniegtu iespēju koncertu vērot lielākam skatītāju lokam, koncerts tiks filmēts un translēts tiešraidē. Tiešraides biļetes cena – 7 eiro.

Koncertu ar Liepājas pašvaldības un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu rīko SIA "Lielais Dzintars". Plašāka informācija lasāma lielaisdzintars.lv.
Biļetes uz koncertu "Tiešraides koncerts. Biruta Ozoliņa un Uģis Prauliņš. Etnoduets" nopērkamas un tiešraide skatāma interneta vietnēs bilesuparadize.lv vai lielaisdzintars.lv.