Šonedēļ — ceturtdien, 1. jūlijā — pēc vairāk nekā pusgadu ilga pārtraukuma Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" atsāksies klātienes koncertu un kultūras notikumu sezona. Vasaras programmai "Lielais dzintars" kopā ar rezidentiem sarūpējis krāšņu notikumu spektru, piedāvājot dažādu žanru notikumus — no klasikas līdz džezam un mazās formas teātra izrādēm, informē SIA "Lielais Dzintars" sabiedrisko attiecību vadītāja Elizabete Hartmane.

Koncertu apmeklēšana paredzēta atbilstoši valstī noteiktajiem ierobežojumu atvieglojumiem — pie ieejas katram apmeklētājam jāuzrāda personu apliecinošs dokuments un drošības līmenim atbilstošs "Covid–19" sertifikāts.

Jau ceturtdien, 1. jūlijā tiks atklāts Liepājas Simfoniskā orķestra organizētais 29. Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls, kas ierasti klausītājus uz vēju pilsētu vilināja pavasara mēnešos. 1. jūlijā pulksten 20 latviešu vokālās kamermūzikas vakarā ar klausītājiem tiksies pianiste Agnese Egliņa un dziedātāji Ilze Grēvele–Skaraine un Rinalds Kandalincevs. Piektdien, 2. jūlijā pulksten 20 starptautiski atzītais pianists Georgijs Osokins aicinās baudīt Friderika Šopēna klaviermūziku, bet sestdien, 3. jūlijā pulksten 20 beidzot klātienē ar saviem klausītājiem varēs tikties arī Liepājas Simfoniskais orķestris, šoreiz diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā. Koncerta īpašie viesi būs Latvijā pazīstamais lietuviešu soprāns Vida Miknevičute un izcilais pianists Reinis Zariņš.

Nākamsestdien, 10. jūlijā pulksten 19 pasaules atzinību iekarojusī operdziedātāja Inga Kalna un virtuozā pianiste Diāna Ketlere prezentēs dueta jauno mūzikas albumu "Das Rosenband" (Rožu vītne), kas 2020. gada vasarā ieskaņots tieši Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" ierakstu studijā un guvis profesionāļu atzinību Latvijā un ārvalstīs. Koncerta programmā — klausītāju jau iemīļotie Štrausa, Mediņa un Alfrēda Kalniņa darbi, kā arī dabas motīviem apvītie, romantiskie Sibēliusa, Rahmaņinova un Rimska–Korsakova skaņdarbi no dueta jaunās programmas. Koncerts pārcelts no 2021. gada 8. janvāra.

Šovasar uz Eksperimentālās skatuves dēļiem koncertzāles 6. stāvā atgriezīsies arī Liepājas teātra aktieri. Piektdien, 16. jūlijā pulksten 19 skatītāju vērtējumam tiks nodota Andas Albužes monoizrāde "Maģiskās domāšanas gads", kuru pēc amerikāņu rakstnieces un publicistes Džoanas Didionas darba veidojusi jaunā režisore Beatrise Zaķe. Savukārt 23. un 24. jūlijā pirmizrāde notiks iestudējumam par prieka meklējumiem "1 000 000 labu lietu", kuru pēc Dankana Makmillana lugas veidojis režisors Dmitrijs Petrenko un gaismu mākslinieks Dainars Albužis. Iemīļotie Liepājas teātra aktieri Edgars Ozoliņš (23. jūlijā) un Gatis Maliks (24. jūlijā) aizvedīs skatītājus dzīvi apliecinošā piedzīvojumā, kur ik lietai izrādīsies vislielākā nozīme.

Tikmēr blūza mūzikas mīļotāji piektdien, 23. jūlijā pulksten 19 tiek aicināti uz „Latvian Blues Band" 20 gadu jubilejas koncertu, kas pārcelts no 2020. gada 6. jūnija un 2021. gada 19. jūnija. Šī leģendārā vienība tiek vērtēta kā viens no labākajiem blūza ansambļiem Eiropā. Jubilejas koncertā Liepājā dzirdēsim gan klausītājiem jau zināmas un iemīļotas, gan pavisam jaunas kompozīcijas.

Turpinot muzikālo nogali, sestdien, 24. jūlijā pulksten 21 liepājnieki un tās viesi aicināti baudīt brīvdabas koncertu "Skan visa Liepāja". Jau otro gadu SIA "Reku" organizē pasākumu ciklu, kurā visas dienas garumā piedāvā muzikāli daudzveidīgus 15 minūšu garus koncertus dažādās pilsētas vietās. Dienas gaitā aizvadīto performanču kulminācija būs vakara koncerts, kas pāri pilsētai izskanēs no koncertzāles "Lielais dzintars" balkona. Apmeklētāji to vērot aicināti, ērti iekārtojoties skvērā iepretim koncertzāles ieejai. Dalība — bez maksas.

Vasaras koncertu programmu plānots turpināt arī augusta mēnesī, taču apmeklētāji īpaši aicināti pievērst uzmanību tā brīža aktuālajai informācijai par testu veikšanas procesu un papildu izmaksām, kā arī sēdvietu pieejamību, vadoties pēc jaunākajiem ierobežojumu atvieglojumiem.

Ilgi gaidīto tikšanos ar brīnumaino korejiešu dziedātāju Youn  Sun Nah, kuras koncerts iepriekš ticis pārcelts no 2020. gada 30. maija, apmeklētāji piedzīvos sestdien, 7. augustā pulksten 20. Vairāku desmitgažu ilgās starptautiskās karjeras laikā Youn Sun Nah kļuvusi par vienu no spožākajām mūsdienu džeza dziedātājām pasaulē, kura Liepājā uzstāsies kopā ar savu ilggadējo skatuves partneri, leģendāro zviedru ģitāras virtuozu Ulfu Vakeniusu (Ulf Wakenius).

Tuvojoties vasaras noslēgumam, 21. augustā pulksten 19 klausītājus Liepājas koncertzālē sveiks izcilais Latvijas Radio bigbends, kuram uz skatuves pievienosies franču džeza leģenda, komponists un saksofonists Pjērs Bertrāns (Pierre Bertrand). Liepājas koncerts iezīmēs mūziķu jaunā albuma "Paris 19–29" pirmatskaņojumu plašākai publikai. Koncerts pārcelts no 2020. gada 22. augusta.

Savukārt 26. un 27. augustā izskanēs Zvaigžņu festivāla otrā daļa. 26. augustā klausītāji varēs baudīt Gruzijas meistara Gijas Kančeli mūziku, kas spēcīgi iedvesmojis ne vien Xylem Trio mūziķus, bet arī uzlēcošo Gruzijas džeza zvaigzni Lizu Kereselidzi. 27. augustā kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri un maestro Gintaru Rinkeviču uz "Lielā dzintara" skatuves kāps pasaulē pieprasītais tenors Aleksandrs Antoņenko, lai atskaņotu monumentālu populāras opermūzikas programmu.

Pēdējo vasaras nedēļas nogali noslēgs koncertprogramma, kas tapusi iedvesmojoties no leģendārās filmas "Džezā tikai meitenes", kā arī ikonisko aktrišu Merilinas Monro, Pegijas Lī un dziedātājas Ellas Ficdžeraldas izpildītajām dziesmām. Koķetā programma "Džezā tikai meitenes" Liepājas koncertzālē izskanēs 28.augustā pulksten 19, un tajā uz skatuves apvienosies šarmantās dziedātājas Beāte Zviedre, Rūta Dūduma–Ķirse un Arta Jēkabsone, kā arī Orķestra "Rīga" bigbends diriģenta Valda Butāna virsvadībā.

Lūdzam vērst uzmanību, ka šobrīd koncertu norise visā Latvijā, tāpat arī koncertzālē "Lielais dzintars" tiks īstenota katram pasākumu organizatoram, izvēloties vienu no diviem drošības līmeņiem! Aicinām rūpīgi sekot katra pasākuma pievienotajai informācijai.
Apmeklējot pasākumu, katram apmeklētājam pie ieejas jāuzrāda drošības līmenim atbilstošs covid–19 sertifikāts, personu apliecinošs dokuments un pasākuma ieejas biļete. Ar katra pasākuma noteikumiem aicinām iepazīties mājas lapā www.lielaisdzintars.lv. Plašāk par aktuālajiem nosacījumiem kultūras pasākumu apmeklēšanā aicinām lasīt vietnē www.km.gov.lv.

Biļetes uz vasaras koncertiem var iegādāties interneta vietnē www.bilesuparadize.lv, "Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā un koncertzāles "Lielais dzintars" informācijas centrā. Pārceltos koncertus varēs apmeklēt arī ar iepriekš iegādātajām biļetēm, veicot biļešu personalizāciju "Biļešu paradīzes" mājas lapā.

Koncertzāles informācijas centra darba laiks no 15. jūnija: no pirmdienas līdz piektdienai: 11–17, sestdienās, svētdienās: 10–15. Saziņai: 634 24 555, info@lielaisdzintars.lv