4. un 5.maijā jau piekto reizi notiks amatieru teātru festivāls "Te un nekur citur", kurš šogad savas robežas atvēris ne tikai labākajiem Latvijas, bet arī Baltijas valstu amatieru teātriem.

Festivāla dienās Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē un kamerzālē, kā arī Liepājas Leļļu teātra zālē tiks izrādītas astoņas izrādes. Igauniju festivālā pārstāvēs Kundas amatierteātris, Lietuvu – Priekules tautas teātris, savukārt Latviju – teātra studija "Haritas" no Rīgas, kā arī Rēzeknes un Ogres tautas teātri.  Liepājas godu aizstāvēs gan Metalurgu tautas teātris, gan šī festivāla saimnieki Liepājas tautas teātris.

Lai nodrošinātu augstvērtīgu festivāla māksliniecisko līmeni, arī šogad pieaicināti teātra speciālisti. Uz Liepāju pošas teātra kritiķe un režisore Ilze Kļaviņa, Latvijas Nacionālā kultūras centra amatierteātru eksperte un režisore Dace Vilne, kā arī  Klaipēdas universitātes Mākslas fakultātes docente Danuta Vaigauskaite. Meistarklases vadīs LLU Studentu teātra režisore un improvizācijas teātru  kustības Latvijā aizsācēja Astra Kacena.

Festivāla rīkotāji Liepājas tautas teātris un Liepājas kultūras pārvalde informē, ka visas festivāla izrādes ir bezmaksas. Tā kā šī festivāla norises laikā Latvijas valsts svin Neatkarības deklarācijas pasludināšanas gadadienu, svētku rīkotāji priecājas, ka tā ir vērtīga dāvana visiem liepājniekiem un pilsētas viesiem.

Vairāk informācija par festivālu un gaidāmajām izrādēm, to norises laiku un vietu, atrodama arī  interneta vidē www.liepajaskultura.lv