Piektdien, 19. aprīlī, Liepājas teātrī priekškars vērsies jauniestudējumam – Viktora Igo melodrāmai „Lukrēcija Bordžija”, kura režisors ir Dž.Dž.Džilindžers.

Samaitātās pasaules krāšņākais zieds – tā varētu nosaukt Dž.Dž.Džilindžera raksturīgajā stilā veidotā iestudējuma galveno varoni, ko atveido Signe Ruicēna.
Viņas atveidojumā Lukrēcija Bordžija ir pretrunu plosīta, nelaimīga personība, reizē gan upuris, gan šaušalīga varmāka.

Ar kalašņikova, krievu šņabja, krieviski izpildītu dziesmu un stilizētu tērpu un mikrofonu starpniecību režisors Dž.Dž.Džilindžers centies iestudējumam piešķirt laikmetīgus akcentus.

Savukārt ar režisora pastāvīgās radošās partneres – horeogrāfes Ingas Krasovskas – palīdzību iestudējumu caurvij tipiski džilindžerisks šovs ar virkni solo numuru, kuru vidū izceļas Egona Dombrovska priekšnesums.

Iespējams, skatītājiem patīkamu pārsteigumu sagādās arī Kaspara Goda un
Kaspara Kārkliņa neparastais duets, Mārtiņa Kalitas jaunais varonis vai kāds cits personāžs.

Īpaši laimīgi mēģinājuma zālē, šķiet, jutās fotogrāfi, jo ne tikai Bordžijas izmeklētās pozas, bet arī divskati un masu ainas veidoti tā, ka atliek tikai nospiest fotoaparāta slēdzi, un bilde gatava.

Teātra literārā padomniece Zanda Borga par Viktora Igo lugu saka: „Franču romantisma autora Viktora Igo melodrāma „Lukrēcija Bordžija” ir šaušalīgi fascinējošs stāsts par vēstures visintriģējošāko un valdzinošāko sievieti. Tāpēc, ka par šo femme fatale ir zināms tik maz, viņas vārdu apvij tumšu noslēpumu aura, baumas par neskaitāmām indēšanām un slepkavībām.

Bet kas notiek tad, kad aukstasinīgās indētājas sirdī uzplaukst romantiskas jūtas?

Gan viņas dzīves laikā, gan pēc nāves tiek lauzti šķēpi par Lukrēcijas personību – kas viņa īsti ir? Savas ģimenes sliktās slavas un intrigu upuris vai nežēlīga slepkava?”

Iestudējuma sākumā Lukrēcija Bordžija sevi raksturo šādi: „Manī karo labais eņģelis un ļaunais dēmons, bet man šķiet, ka eņģelis drīz uzvarēs. Es neesmu nākusi pasaulē, lai darītu ļaunu, tagad es to jūtu vairāk nekā jebkad agrāk. Mana ģimene ir mani padarījusi par to, kas es esmu.”

Iestudējumā piedalās arī aktieri: Edgars Ozoliņš, Gatis Maliks, Sandis Pēcis, Rolands Beķeris, Viktors Ellers, Agnese Jēkabsone, Everita Pjata, Anete Berķe, Ilze Būde, Laura Jeruma un Ilze Jura.

Izrādes scenogrāfiju veidojis Kristians Brekte, kostīmus – Ilze Vītoliņa, gaismu partitūru – Mārtiņš Feldmanis.

Izrādi iespējams noskatīties arī 20. aprīlī, 14. un 29. maijā.