Jau piektdien, 4.decembrī, pulksten 19 koncertzālē "Lielais dzintars" nozīmīgu dzīves jubileju svinēs Liepājas mūzikas leģenda – diriģents un aranžētājs Jēkabs Ozoliņš.

Kā informē SIA "Lielais Dzintars" Sabiedrisko attiecību speciāliste Elizabete Hartmane, jubilāra vadībā koncerta pirmajā daļā Liepājas Simfoniskā orķestra un solistes Ievas Dreimanes izpildījumā skanēs visas četras daļas no Imanta Kalniņa Ceturtās simfonijas – iespējams, slavenākā Liepājā sacerētā skaņdarba. Savukārt koncerta otrajā daļā kopā ar labākajiem Latvijas džeza mūzikas profesionāļiem tiks atskaņota jubilāra sastādīta programma ar skaistākajām džeza mūzikas melodijām.

Koncerta īpašais viesis – maestro Raimonds Pauls kā pirmais ieskandinās Lielās zāles jauno, ekskluzīvo "Steinway & Sons" D klases koncerflīģeli. Maestro izpildīs virtuozus klavieru solo skaņdarbus, kas ļaus pilnībā izbaudīt jaunā instrumenta skanējumu.

Dažas dienas pirms koncerta Jēkabs Ozoliņš dalījās savās sajūtās par gaidāmo notikumu – "Man ir liels prieks un pagodinājums, ka maestro piedalīsies šajā koncertā, jo mums jau vairāk kā 20 gadus ir bijusi ļoti veiksmīga sadarbība. Kopā aizvadīti neskaitāmi daudz koncertu ar dažādiem sastāviem un izdoti divi kompaktdiski, no kuriem pēdējais ieguva Latviešu Mūzikas ierakstu kompāniju Gada balvu divās nominācijās. Gandrīz neticams ir arī šī gada lielākais notikums Liepājā – piepildījies ilgus gadus apcerētais un daudzu cilvēku izlolotais sapnis par savu koncertzāli. Izcilās akustikas un īpašo sajūtu dēļ, esmu ļoti aizkustināts un pateicīgs par iespēju jubilejas koncertu aizvadīt tieši "Lielajā dzintarā"."

Koncertā piedalīsies arī Andris Ērglis, saksofonists Imants Meķis un apvienotais Kurzemes koris 110 cilvēku plašā sastāvā.

Tirdzniecībā vēl pieejams neliels skaits biļešu no 20 eiro. Biļetes nopērkamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs, interneta vietnē "Bilesuparadize.lv", kā arī koncertzāles "Lielais dzintars" Informācijas centrā.