Sirsnīgā gaisotnē piektdien izlaidums noticis Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes programmai "Aktiermāksla", kur kursa vadītājs ir Herberts Laukšteins. Diplomus par iegūto humanitāro zinātņu bakalaura grādu mākslā saņem desmit absolventi – Liepājas teātris iegūst deviņus jaunos aktierus, bet Liepājas Leļļu teātris – vienu, informē Liepājas Universitātes galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Simona Laiveniece.

Pirms četriem gadiem pēc Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes dekānes Zandas Gūtmanes un Liepājas teātra iniciatīvas, ar Liepājas domes atbalstu tika izveidots studentu kurss aktiermākslā ar mērķi sagatavot aktierus Liepājas teātrim. Šī kursa pedagogs –  Dmitrijs Petrenko.

Četru gadu laikā  topošie aktieri apguva aktiermeistarību, kustības mākslu, vokālu, runas mākslu, kā arī ieguva akadēmiskās zināšanas dramaturģijā, literatūrā un psiholoģijā. Studenti mācījās, dzīvoja un veidojās par aktieriem gan, strādājot ar Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes, gan Liepājas teātra pedagogiem.

Četru gadu laikā ir radītas un skatītāju vērtējumam nodotas vairākas izrādes. Bakalaura darbā ir tapusi Dmitrija Petrenko iestudētā Alekseja Arbuzova luga "Cietsirdīgās spēles", kura jau no augusta ir iekļauta Liepājas teātra repertuārā, Kristīnes Brīniņas režijā tapa izrāde – pastaiga "Upe", bet diplomdarbā Ferdinanda Bruknera luga "Jaunības slimība" pārtapusi Māras Ķimeles iestudētā izrādē "Diagnoze – jaunība", kura arī ir iekļauta Liepājas teātra repertuārā. Savukārt vienu no kursa absolventēm satiksim Liepājas Leļļu teātrī, kurā ciešā sadarbībā ar režisori Leldi Kaupužu tapusi brīnišķīgā bērnu izrāde "Harolds un pīle".

Izlaidumā skanēja absolventu pateicības vārdi pedagogiem un pedagogu atmiņas par studijās aizvadīto laiku. Kursa vadītājs Herberts Laukšteins jaunajiem aktieriem dāvināja atslēgas, kuras savulaik ir slēgušas dažādas Liepājas teātra durvis, sakot: "Šis mirklis man ir ļoti dārgs, arī šis mirklis drīz paies." Kursa režisors Dmitrijs Petrenko pateicās par vienreizējo iespēju audzināt pašam savu kursu, atzīstot, ka jaunie aktieri ir pelnījuši "labāko teātri, labākās lomas un labākos režisorus."

Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes dekāne Zanda Gūtmane, atzīstot, ka šie četri gadi ir bijuši cilvēcības un sevis iepazīšanas skola, kopā ar universitātes rektori Daci Marku vēlēja absolventiem interesantu un piepildītu dzīvi Liepājas teātrī.