Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra (TMKC) jauktais koris "Lauma" aicina 29.oktobrī pulksten 16 Liepājas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē uz dzimšanas dienas koncertu "Skaistākās dziesmas kopā ar kori "Lauma"", informē TMKC Sabiedrisko attiecību un mārketinga projektu vadītāja Iveta Štelmahere.

Koncerta mākslinieciskā vadītāja, diriģente Mirdza Paipare pastāstīja, ka korim ir plašs repertuārs - sākot no vecklasikas līdz mūsdienu komponistu skaņdarbiem un, protams, to vidū arī Vispārējo latviešu Dziesmu svētku repertuārs. "Šajā koncertā atskatīsimies uz 36 gadu laikā paveikto, izdziedāsim mūsu skaistākās dziesmas un atklāsim arī kādu interesantu stāstu no kora pastāvēšanas vēstures", ieintriģē diriģente.

Koncerta programmā Volfganga Amadeja Mocarta "Laudate Dominum" un latviešu komponistu – Imants Kalniņa, Jāņa Lūsēna, Zigmara Liepiņa, Raimonda Paula un Raimonda Tigula skaņdarbi. Programmā iekļautas arī vairākas Mārtiņa Freimaņa dziesmas Viļņa Kronberga aranžijā.

Jauktā kora "Lauma" dzimšanas dienas koncertu kuplinās kora draugi – vīru vokālais ansamblis "Dziedonis" Valda Aivara vadībā, mūziķi Emīls Dreiblats, Ainārs Pūpols, Ēriks Planics, dziedātāja Līga Jekševica un Ārijas Helmutes mūzikas klases audzēkņi, kuri sagatavojuši pārsteigumu korim un skatītājiem.


Biļetes var iegādāties SIA "Biļešu Paradīze" kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv. Biļetes cena 3 eiro.