Piektdien, 16.janvārī, pulksten 20 bārā "Red Sun Buffet" Goda teātris rādīs savu jaunāko iestudējumu – Viestura Roziņa režisēto izrādi par mīlestību un brīvību "Dērbijas vergi".

Lugas autore ir jaunā dramaturģe Ludmila Judina, kas materiālā aprakstījusi savu un režisora pieredzi darba meklējumos Anglijā.

Dērbija ir pilsēta Anglijas vidienē un savā ziņā to varētu nosaukt par Latvijas provinci, jo Dērbijā mīt viena no lielākajām latviešu emigrantu populācijām Lielbritānijā. Veikalos un uz ielām gandrīz vienmēr var dzirdēt kādu sarunājamies latviski, var nopirkt "Laimas" šokolādi, rupjmaizi un starp latviešiem svinēt Jāņus.

"Man ir ļoti liels prieks, ka šī, teiksim, pārdrošā ideja no saviem nepublicētajiem interneta blogu ierakstiem radīt izrādi, piedzīvos pirmizrādi tieši Goda teātrī. Sākotnēji baidīja doma, vai tas nebūs pārāk personiski, jo visi lugā stāstītie un spēlētie notikumi ir īsti – mēģinājumos tik intīmu tuvību ar lugas personāžiem jutu pirmoreiz, taču šobrīd ir gandarījums, jo man šķiet, ka tas ir viens no lieliskākajiem veidiem, kā varam runāt ar vienaudžiem par problēmu, kas, šķiet, skar ikvienu no mums. Pateicoties brīnišķīgajiem aktieriem, esam radījuši ļoti vispārcilvēcisku stāstu, kurā traģika vijas ar komisko. Mūsu mērķis ir izstāstīt savu stāstu, jo joprojām gaisā bieži virmo informācija, ka ārpus Latvijas vienmēr var nopelnīt, gribam parādīt, ka var būt arī citādi," par iestudējuma tapšanu stāsta režisors Viesturs Roziņš.

Izrādes pamattēma ir mīlestība. Stāsts par diviem jauniešiem, kuri nolemj doties cīņā ar pasauli uz Angliju, taču, sastopot apstākļus un pazemojumu, cīnoties par un ap naudu, sāk graut to, kas viņiem jau ir – pats būtiskākais – savstarpējā sapratne un mīlestība. Stāsts par cilvēka cīņu ar naudu un to, cik tālu viņš var aiziet, pēc tās dzenoties un neskatoties apkārt.    

Lomās Liepājas teātra aktieri – Kaspars Kārkliņš un Anete Berķe. Iestudējumam palīdzēt tapis arī mākslinieks Varis Siliņš un mūziķis Emīls Dreiblats. Pateicoties SIA "BANG!" skatuve būs arī skaisti izgaismota.

Goda teātris ar saviem iestudējumiem izpelnījies īpašu atzinību jauniešu vidū, izrāde "Tikai nesaki nevienam…" pagājušajā sezonā tika nominēta "Spēlmaņu nakts" balvai kā "Gada izrāde bērniem vai jauniešiem", savukārt izrāde "Dērbijas vergi" radīta ne tikai jauniešiem, bet tā būs interesanta un aktuāla arī pieaugušajiem.

Biļetes iespējams iegādāties stundu pirms izrādes "Red Sun Buffet", tā kā vietu skaits ir ierobežots, iepriekš var pieteikties pa tālruni: 20044673.

Biļetes cena 6 eiro.