Galerijai "Romas dārzs" sadarbojoties ar video mākslinieku Kārli Volkovski, izveidota unikāla virtuālā pastaiga galerijas zālēs, kuru skatoties iespējams tvert galerijas “Romas dārzs" telpu plašos apjomus, pārstāvēto mākslas žanru daudzveidību un iegūt gandrīz reāla galerijas apmeklējuma pieredzi, informē galerijas vadītājas asistente Ieva Dzintare.

Ideja par video veidošanu tapusi balstoties uz cilvēku ieinteresētību un pozitīvajām atsauksmēm par galerijas interesanto telpu raksturu un mākslas darbu daudzveidību. Tāpēc, virtuālā pastaiga radīta, lai vizuāla atveida veidā iepazīstinātu ar galeriju apmeklētājus, māksliniekus un pasākumu organizētājus.

Liepājas centra skaistākajā iekškvartālā, tieši blakus vēsturiski iezīmētajai pilsētas sirdij, jeb “Rožu laukumam", savu trešo gadskārtu iezīmē mākslas galerija “Romas dārzs". Galerija, savas salīdzinoši neilgās darbības laikā, sevi pamazām attaisno kā vietu mākslai, kur atspoguļoties mākslas procesiem, kā arī norisināties dažādiem, starpdisciplināru jomu kultūras pasākumiem.

Virtuālā pastaiga izved caur vēsturisko arhitekta P. M. Berči projektēto apbūvi, kuras pagrabam raksturīgas mūrētu akmeņu sienas. Tālāk virtuālais ceļojums ved uz zālēm, kur salīdzinoši nesenas pārbūves projektu rezultātā, galerijas telpas kļuvušas burtiski “industriālas". Tāpat, ļaujoties plūdumam, kas apmeklētāju pārņem dodoties galerijas izpētē, ir diezgan grūti iedomāties, ka esat nonācis jau zem Zivju ielas bruģētā seguma un savulaik leģendārā pilsētas rokkluba “Pablo" pagrabtelpās , kas šobrīd nodēvēta par "Berči zāli".

Virtuālās pastaigas laikā redzamajos kadros iemūžinātas trīs ekspozīcijas: galerijas pastāvīgā ekspozīcija “Liepāja – Laiks – Mākslinieks", kura atspoguļo plašu Liepājas 20. gadsimta mākslinieku darbu kolekciju, mākslinieces Ilzes Karlsones personālizstāde “Pietura rudens" un mākslinieces Skaidrītes Elksnītes radošajam devumam veltīta piemiņas izstāde “Noskaņu gammas".

Galerija izsaka pateicību apmeklētājiem, kuri, neskatoties uz darba dienas vēlo novakari, video tapšanas brīdī labprāt iesaistījās un ļāvās galerijas “Romas dārzs" atmosfēras valdzinājumam.

Atgādinām, ka galerijas darba laiks ir otrdienās – piektdienās no 11 līdz 18, sestdienās no 11 līdz 16, bet svētdien un pirmdien – slēgts.

Ieejas biļete: pieaugušajiem 2,50 eiro, studentiem un pensionāriem 1 eiro, skolēniem un bērniem ieeja ir bezmaksas. Šobrīd galerijā aplūkojamās izstādes: permanentā ekspozīcija “Liepāja – Laiks – Mākslinieks", LMMDV multimediju nodaļas audzēkņu izstāde “BAŽAS.GTVS.mmd", kā arī mākslinieka Igora Bernāta personālizstāde “Piederība".