Piektdien, 10. jūnijā, Zivju ielā 3, galerijā "Romas dārzs", pulksten 17 tiks atklāta Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas (LMMDV) audzēkņu veidota izstāde "Pagātnes forma", portālu irliepaja.lv informeja Ēvalds Vanags, LMMDV Foto dizaina izglītības programmas vadītājs.


Savus darbus prezentēs Foto dizaina izglītības programmas audzēkņi. Izstādei ir divas daļas – pirmajā būs skatāmi 3. kursa audzēkņu darbi modes fotogrāfijā, savukārt, otrajā ietverti 4. kursa audzēkņu kvalifikācijas darbi, no kā arī atvasināts izstādes nosaukums, jo darbu autori uzskata, ka liela daļa darbu ir radīti tiešā saistībā ar pagātni vai domājot par to, kā arī par lietām, kuras vēlētos redzēt kā pagātni.


Foto dizaina programmas noslēdzošā kursa kvalifikācijas darbu autori ir Elizabete Eglinska un Agra Ādamsone, kuras savos darbos aplūko savas ģimenes stāstus, Linards Platačs un Agnija Grīnberga, kuri savus darbus veltījuši modes tēmai, Egija Grīgere, kura citā gaismā atklāj introversiju, Sonora Lejniece, kura levitē starp digitālo un analogo un Kristīne Matvejeva, kura būvē savu sapņu māju.


Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolā Foto dizaina izglītības programma atvērta 2016. gadā, taču kopš 2021. gada programmā veiktas izmaiņas, audzēkņi tiek uzņemti vienotajā Vizuālās mākslas programmā, kurā pēc pirmajiem diviem mācību gadiem iespējams izvēlēties Foto un videomākslas specializāciju.


Izstādi iespējams apmeklēt līdz 10. jūlijam.


Galerija "Romas dārzs" atvērta no otrdienas līdz sestdienai no pulksten 12 līdz 18, svētdienās pulksten no 12 līdz 15. Ieejas maksa pieaugušajiem ir 5 eiro, bērniem, skolēniem – 1 eiro, ģimenes biļete – 7 eiro, otrdienās ieeja bez maksas.