Mākslinieks Pēteris Sidars kopā ar radošās izteiksmes kolēģi dzejnieku Pāvilu Raudoni koncertzālē "Lielais Dzintars" atklājot izstādi "Plūsma", pārsteidza ar daudzpusīgi krāšņu, eksperimentiem bagātu un sev raksturīgi drosmīgu izstādi.


Paralēli izstādes "Plūsma" iekārtošanai mākslinieks vairākkārt viesojās arī galerijā "Romas dārzs", un šobrīd uzticējis tai eksponēšanai un pārdošanai interesentiem vairākus darbus, kas raksturo dažādus mākslinieka radošo izpausmju posmus.



Galerijā pieejamie darbi veidoti gan plastmasas materiāla abstrakto formu sakausējumos, gan fraktālismā balstītā reālisma glezniecībā, gan, sadarbībā ar dzejnieku Pāvilu Raudoni, japāņu kultūrā balstītā haiku mākslinieciskā izpausmē.


Pēteris Sidars darbojies dažādos mākslas žanros un izteiksmēs.


Studiju gados apguvis keramiku, vēlāk pievērsies tekstilmākslai, līdz visbeidzot par savu māksliniecisko izteiksmi nostiprinot formas, kompozīcijas un nepārtrauktu ideju novatorismu.


Mākslinieka daiļradi raksturo arī dažādu materiālu meklējumi un to netradicināla izmantošana.



Mākslinieka radošumam impulsu var sniegt jebkas – plastmasa kausējumi, kurus mākslinieks izmanto savas daiļrades pēdējā desmitgadē, čūskādas laminējumi, kurus viņš pārvērš liela formāta telpiskos mākslas objektos, kūdras trauciņi, kas pārtop tēlniecības formās. Pat tik mulsinoša, bet putnu pasaulē organiska parādībā kā "vārnu kakas" var kļūt par Pētera Sidara fraktālo darbu iedvesmotāju.


Tāpēc aicinām apmeklēt galeriju "Romas dārzs" tās darba laikā: no otrdienas līdz piektdienai no pulksten 11 līdz 18, sestdienās – no 11 līdz 16, un, papildināt izstādē "Plūsma" gūtos iespaidus ar Pētera Sidara galerijai uzticēto mākslas darbu apskati vai iegādātos tos savā īpašumā.




Liepājā dzimušais Pēteris Sidars (1948) ir starptautiski atzīts mākslinieks. Mācījies Liepājas Lietišķās mākslas vidusskolā (1964–1967; 1969–1972), turpinājis studijas Latvijas Mākslas akadēmijas Tekstilmākslas nodaļā (1973–1978). Uzņemts vairākās profesionālās organizācijās: Latvijas Mākslinieku savienība (1981), ALMA, ASV (1990), FITMA, Taivāna (2007) u. c. Kopš 1976. gada regulāri piedalās izstādēs Latvijā un ārzemēs, sarīkojis vairākas personālizstādes Latvijā, piedalījies nozīmīgās starptautiskās konkursizstādēs, konferencēs un simpozijos Itālijā, Polijā, Beļģijā, Japānā, Šveicē, Francijā, Meksikā, Lielbritānijā, Nīderlandē, Dānijā, ASV, Ķīnā un citur. Autora darbi atrodas Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, Latvijas Mākslinieku savienības muzeja krājumā, kā arī citos muzejos un privātkolekcijās Latvijā un ārvalstīs.