Viesnīcas „Promenāde” mākslas galerijā aplūkojama keramiķes Vijas Bernātes personālizstāde „Trausli”.

Vija Bernāte darbus izstrādā savdabīgā tehnikā, proti, talkā tiek likts māls un skalpelis, un kā minējis mākslinieks Aldis Kļaviņš, tad Vija ir vienīgā Latvijā, kas piekopj šādu mākslas tehnikas veidu. „Šiem darbiem ir kultūrvēsturiska nozīme, kas sevišķi svarīgi varētu būt cilvēkiem, kam tuva mūsu pilsēta. Smalki, sievišķīgi un romantiski – īsta dāvana patiesiem liepājniekiem”, tā Aldis Kļaviņš.

Vija Bernāte 1954. gadā beigusi Liepājas mākslas skolas tēlniecības nodaļu. Bez iestājeksāmeniem viņa uzņemta keramikas nodaļā, kur veidošanu mācījās pie tēlnieka Friča Eišmita. Skolotājs Vijas darbos saskatīja tēlniecisku formu izjūtu un pierunāja pāriet uz tēlniecības nodaļu.

Izstādēs piedalās kopš 1960. gada. Pirmā personālizstāde notikusi 1984. gadā toreizējā Liepājas muzeja filiālē, Pētera I namiņā! Toreiz izstādei bija tik lieli panākumi, ka muzeja darbinieki atzina, esot izpildījuši divu mēnešu apmeklējuma plānu.

Bernāte piedalījusies vairākās Liepājas mākslinieku kopizstādēs Liepājā un citās Latvijas pilsētās. Tāpat māksliniece eksponējusi savus darbus arī ārpus Latvijas robežām. Darbi ieņēmuši savu vietu ne tikai privātkolekcijās un uzņēmumu reprezentācijas telpās, bet arī aizceļojuši ārpus Latvijas.

Šai izstādē eksponētie darbi ir Vijas Bernātes ražīgās daiļrades kopš 1982. gada apjomīgs kopsavilkums.

Svinīgajā izstādes atklāšanā tika prezentēts arī Vijas Bernātes katalogs „Sīkplastika”, kas tapis ar Liepājas Kultūras pārvaldes, Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas, A/S „Liepājas papīrs” un vairāku privātpersonu atbalstu.

Izstādi liepājniekiem un pilsētas viesiem iespēja aplūkot līdz 22.oktobrim.