Liepājā atgriezies režisors Dž.Dž.Džilindžers, kurš ar Liepājas teātra aktieriem iestudē Vadima Korša komisko parodiju „Atsaldētais”. Pirmizrāde paredzēta 8. decembrī.

Vadims Koršs (īstajā vārdā Dāvids Kons) ir Baku dzimis rakstnieks, žurnālists un scenāriju autors, kurš jau vairāk nekā 20 gadus dzīvo Izraēlā un vairāk ir pazīstams kā sava TV raidījuma vadītājs.

Luga „Atsaldētais” stāsta par kādu ebreju ģimeni, kura nejauši izdzird sensacionālu ziņu – Antarktīdas ledū ticis atrasts sasalis vīrieša ķermenis. Un neticamā kārtā – pēc ķermeņa atsaldēšanas – izrādās, ka vīrietis ir dzīvs. Pagājušajā gadsimtā, 1904. gadā, viņš ar kuģi devies uz Palestīnu, bet nav sasniedzis galamērķi, jo kuģis avarējis. Ir pagājuši daudzi gadi, taču Atsaldētais ir pārliecināts, ka joprojām dzīvo 20. gadsimtā. Un viņam nav ne jausmas, cik ļoti pasaule ir mainījusies. Šī ziņa apgriež kājām gaisā arī Kalmanu ģimenes ikdienu...

Atsaldētā lomā – Egons Dombrovskis, pārējās lomās – Edgars Pujāts, Inese Kučinska, Signe Ruicēna, Gatis Maliks, Anete Berķe, Leons Leščinskis, Kaspars Gods, Marģers Eglinskis, Laura Jeruma un Anda Albuže.

Pie iestudējuma veidošanas strādā arī scenogrāfs Edgars Kļaviņš, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa, horeogrāfe Inga Krasovska un gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis.

Izrādi iespējams noskatīties arī 9. decembrī un 10., 23. janvārī.

Atgādinām, ka „Atsaldētais” ir abonementa izrāde.