22. oktobrī pulksten 17 Liepājas Latviešu biedrības namā (LLBN) viesosies Rīgas aktieri ar Hermaņa Gresīkera "nopietno komēdiju" par karali Henriju VIII un viņa sievām.

Izrāde "Henrijs VIII. Karaliskais gambīts", ir nopietna komēdija divos cēlienos par skandalozo 16.gadsimta angļu monarhu Henriju VIII Tjūdoru. Henriju VIII atveido populārais aktieris Andris Bērziņš, savukārt, karaļa sievu lomās iejutīsies spožās aktrises Lāsma Kugrēna, Aīda Ozoliņa,Raimonda Vazdika, Indra Burkovska, Zane Burnicka, Egija Silāre un Ruta Vītiņa.
           
Iestudējuma režisors Voldemārs Šoriņš stāsta: „Luga, kas stāsta par karali un sešām sievietēm viņa dzīvē - vēsturiskām personām un notikumiem, būtībā iztirzā daudzas mūsdienīgas politiskas, sociālas un ētiskas problēmas, kas nav atrisinātas joprojām un arī šodien izrādās apbrīnojami aktuālas. Neskatoties uz to, izrādē ir gan smiekli, gan asaras, gan kaislības un erotika. Lēmumi, kas maina valstu un cilvēku likteņus, tiek pieņemti karaļa gultā...

Izrāde ir atjaunota, lai papildinātu Latvijas muižu un piļu asociācijas desmit gadu jubilejas pasākumus un atbilstīgi pilīm karalis un viņa karalienes tērptai vēsturiski krāšņos tērpos.”

Lugas autors ir vācu dramaturgs Hermanis Gresīkers (Hermann Gressieker), pirmizrāde vācu valodā notika 1957. gadā un to tūlīt uzveda vairāk nekā divdesmit teātri Vācijā, Austrijā un citur. Angliski luga pirmoreiz iestudēta 1959.gadā Ņujorkā Selivana ielas teātrī, Kanādā Monreālas Repertuāra teātrī luga uzvesta 50.- to gadu beigās Kanādā dzīvojoša latviešu režisora Gunāra Vērenieka režijā.

Biļešu iepriekšpārdošana LLBN un "Biļešu Servisa" kasēs.