Izdevniecības „Zvaigzne ABC” grāmatnīcā Ganību ielā 53/55 rīt, 8. maijā, pulksten 14 notiks profesora Edvīna Ģinguļa grāmatas atvēršana.

Grāmatas "489 spici atjautības un pacietības uzdevumi matemātikā" atklāšanas svētkos aicināts ikviens interesents, lai iepazītos ar grāmatu un izmēģinātu spēkus atjautības un pacietības uzdevumu risināšanā.

Grāmatā "489 spici atjautības un pacietības uzdevumi matemātikā" apkopotie uzdevumi domāti bērnu loģiskās domāšanas un spriešanas spēju attīstībai visās vecuma grupās. Uzdevumi paredzēti gan risināšanai kopā ar vecākiem vai matemātikas skolotāju, gan arī patstāvīgai risināšanai. Autors grāmatas priekšvārdā norāda, ka katrs var atrast savu risināšanas metodi. Atrisinājuma pārbaudei visiem uzdevumiem dotas atbildes, daudziem uzdevumiem atrisinājumi vai īsi metodiski norādījumi.

Edvīns Ģingulis bija Liepājas Universitātes (LiepU) profesors, un, lai arī viņa vairs nav starp mums, par profesoru atgādina gan sarakstītie mācību līdzekļi un metodiskie materiāli studentiem, gan grāmatas skolēniem un skolotājiem.

Edvīns Ģingulis savā mūžā publicējis vairāk nekā 150 dažāda rakstura darbus.