Festivāla "Liepājas vasara" noslēguma koncertā 16.augustā pulksten 19.00 Liepājas Sv.Jāzepa katedrālē izskanēs Kristapa Pētersona jaundarba „Paradīze” pasaules pirmatskaņojums

Liepājas Simfoniskā orķestra un Valsts Akadēmiskā kora „Latvija” izpildījumā. Pie diriģenta pults stāsies Māris Sirmais.
Ar vērienīgu lielkoncertu noslēgsies festivāls Liepājas vasara, kas sadarbībā ar 14.Starptautisko garīgās mūzikas festivālu notiks skaistajā Sv.Jāzepa katedrālē. Koncertā ar nosaukumu „Paradīze” būs dzirdami trīs komponistu darbi. Daudzsološais jaunais latviešu komponists Kristaps Pētersons ir radījis jaunu opusu Paradīze, kur pievērsies paradīzes konceptam dažādās pasaules reliģijās. Šī darba pasaules pirmatskaņojums notiks Liepājas Simfoniskā orķestra un izcilā Valsts Akadēmiskā kora Latvija izpildījumā. Kā solistu klausītāji varēs novērtēt kamerorķestra Kremerata Baltica talantīgā vijolnieka Sanda Šteinberga sniegumu.
„Šim skaņdarbam ir bagātīga orķestra partitūra, īpaši izcelsies orķestra stīgu kvartets un arī astoņi kora solisti,” savu sajūsmu par gaidāmā jaundarba pirmatskaņojumu pauž Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis.
Tieši Kristaps Pētersons ir komponists, kam ir pasūtināts Liepājas koncerts Nr.2. Liepājas Simfoniskais orķestris kopā ar spožo latviešu čellisti Kristīni Blaumani to pirmatskaņos jau 7.oktobrī.
Festivāla Liepājas vasara noslēguma koncerts būs īpašs arī ar netipisku izkārtojumu – mūziķi būs izvietojušies gan auditorijas priekšā, gan arī sānos, sagādājot klausītājiem jo īpaši iespaidīgu skaņu pasaules baudījumu.
Koncertā savus Latvijas pirmatskaņojumus piedzīvos arī komponista Pāvela Lukaševska 2.simfonija Festinemus amare homines un Veni creator korim a cappella. Pāvels Lukaševskis šobrīd ir viens no nozīmīgākajiem autoriem Polijas mūzikā, viņa darbi bieži tiek atskaņoti Eiropas festivālos. Simfonijā klausītāji varēs dzirdēt lielisko Latvijas Nacionālās operas soprānu – Kristīnes Gailītes un Lienes Kinčas sniegumu.
Koncerta programmā ir iekļauts arī skaistais Ērika Ešenvalda skaņdarbs simfoniskajam orķestrim Mākoņi, ko komponists veltījis sava brāļa piemiņai.
Jau nākošajā dienā, 17.augustā plkst.19:00 Liepājas Simfoniskais orķestris kopā ar kori Latvija sniegs šo pašu koncertu arī Rīgā, Lielajā Ģildē.
Uldis Lipskis: „Esam ļoti gandarīti par mūsu ilggadējo sadarbību ar kori Latvija un diriģentu Māri Sirmo. Jau vairākus gadus pēc kārtas LSO sniedz koncertus kora rīkotajā Starptautiskajā garīgās mūzikas festivālā, un jau otro gadu Garīgās mūzikas festivāla koncerts izskan arī mūsu festivālā Liepājas vasara.”
Biļetes uz festivāla Liepājas vasara koncertiem meklējiet visās Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās. Iesakām biļetes iegādāties savlaicīgi – to cena, tuvojoties koncertiem, var pieaugt.
Informācija par festivālu atrodama festivāla oficiālajā interneta mājas lapā www.liepajasvasara.lv, kā arī www.lso.lv