Kopš otrdienas, 10.septembra, Latvijas arhitektu savienības pagājušā gada labāko arhitektūras darbu skates finālistu darbus var skatīt arī Liepājas Olimpiskajā centrā.

LOC foajē izliktas 17 planšetes ar skates labāko darbu attēliem un to aprakstiem, informē sabiedrisko attiecību speciālists Aigars Štāls.

"Latvijas Arhitektūras iepriekšējā gada skates labāko darbu ekspozīcija jau vairākus gadus ir Liepājas tradīcija – arhitektūras dienu priekšvēstnesis. Arhitektūras dienas šogad, kā ierasti, būs oktobrī," atgādina pilsētas galvenis arhitekts Indulis Kalns. Izstāde turpināsies līdz septembra beigām.

Skates finālistu darbu ekspozīcija dod priekšstatu par jaunākajām Latvijas arhitektūras attīstības tendencēm un sniedz iespēju liepājniekiem salīdzināt pašu pilsētā uzcelto ar citviet paveikto.

No Liepājas izstādē ir prezentēta dzīves stila noliktava jeb iepirkšanās centrs "Big Fish", kā arī arhitektūrai veltītā grāmata "Liepājiņa". Arhitektūras skates nolikums paredz, ka uz balvām var pretendēt ne tikai būves, bet arī ar arhitektūru saistīti notikumi, izdevumi, sabiedriskās aktivitātes. Grāmatas veidošanā arhitektes Indras Ķempes vadībā ir piedalījušies daudzi liepājnieki, radot cildinošus vai kritiskus tekstus par savas pilsētas ievērojamām būvēm, pilsētvides objektiem un iecerēm, to ilustrācijas, grāmatas maketu, kā arī atbalstot tās izdošanu.

Pavisam konkursā bija iesniegti 58 projekti no visas Latvijas. No 17 pusfināla projektiem, kurus izraudzījās nacionāla žūrija, tālāk finālā tika virzīti 8 projekti. Tos savukārt izraudzījās starptautiskā žūrija.

Latvijas arhitektūras gada labāko darbu skate jau tradicionāli ir valsts galvenais notikums arhitektūrā kopš 1995.gada. To organizē Latvijas Arhitektu savienība.